Prvi korak ka nacionalizaciji kompanije?

Božo Petrov, predsjednik Sabora, komentirao je pregovore o deblokadi i restrukturiranju Agrokora, odnosno standstill agreementu.

Komentirao je lex Agrokor, odnosno je li Most suglasan s njim.

“On služi da se sačuva gospodarski sustav i radna mjesta. Ako se bude treba aktivirati, aktivirat će se prema člancima navedenim u zakonu. Mi još uvijek gledamo način da vidimo ima li država mogućnost preuzimanja upravljačkih prava, i ako se Todorić ne složi”, kazao je Petrov.

Vlada je donijela ovakav zakon da se ne bi sukobila s EU legislativom, ali mi u Ustavu imamo članke koji govore o tome da Vlada može reagirati kada nacionalni interesu dođu u ugrozu, napomenuo je.

“Ovaj zakon ide u srijedu ujutro u proceduru, a ovaj dio ćemo još isprovjeravati. Ako g. Todorić ima pravo zbog prijašnjih političara pravo da ucjenjuje, da ovo trpimo i da cijelu državu drži taocem, onda smatram da možemo barem pokazati da smo pred zakonom svi isti. Ovo govorim iz razloga što se u medijima navodi da je kaznena prijava populizam. Nije – populizam je ono što su mediji pisali bajke o Todoriću, jer drugačije nisu smjeli”, kazao je Petrov.

Rekao je da neće dozvoliti da se njegovi potezi zbog ovoga preispituju nakon pola godine, zato što su se navodi o lažnom prikazivanju bilanci pokazali točnim.

“Trebalo bi ispitivati one koji su imali dužnost na tome raditi zadnjih 20 godina.. i one političare koji su pomogli g. Todoriću da dođe u ovakvu situaciju i da Hrvatska postane ovisna o jednom čovjeku”, kazao je, dodajući da će Most štititi radnike na blagajnama i u skladištima.

“Budući da je Agrokor na privatnom tržištu, nadamo se da će se vjerovnici dogovoriti tako da bude sklopljen dogovor i banaka i dobavljača. Nisam siguran da banke imaju neku drugu politiku osim vlastitog profita. Država mora biti minimalno medijator da bi zaštititi hrvatsko gospodarstvo”, prenosi N1.

You may also like

0 comments