Home Hrvatska Prve reakcije: Beljak razočaran

Prve reakcije: Beljak razočaran

by Agencije

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u izjavi za RTL ustvrdio je kako nije zadovoljan rezultatima izlaznih anketa.

“Mene je neugodno iznenadio ovaj rezultat, ali zahvalio bih svima koji su izašli i glasali za nas. Mala izlaznost je obilježila izbore i to treba zabrinuti sve koji se bave politikom, uključujući mene. Političari su time ocijenjeni velikom nulom”, kazao je Beljak, piše Hrvatska danas.

Rezultat HSS-a? “Moramo čekati preferencijalne glasove, pričekajmo službene rezultate, očito su neke liste blizu praga, pa ćemo vidjeti je li ovo vjerodostojno ili ne”, rekao je predsjednik HSS-a.

Imate li šanse sastaviti vladu? “Mislim da se može, rezultati su izjednačeni ako se doda dijaspora i IDS, onda je to poprilično izjednačeno. Ono što mogu reći u ime HSS-a je da će Zoran Milanović dobiti naše potpise, u ovom trenutku je bitnije da Hrvatska što prije dobije stabilnu vlast. Nadam se da će to biti SDP, ali ako bude HDZ, nadam se da će Hvratska krenuti naprijeda”, zaključio je Beljak.

Podsjetimo, rezultati su sljedeći: Narodna koalicija 58, HDZ 57, Most 11, Živi zid 7, IDS 4, Bandić 2, HDSSB 1. Ankete ne uključuju manjine i dijasporu.

Related Posts