Prodavanje magle na trošak hrvatskih poreznih obveznika

U Beogradu je održana tribina o Oluji u organizaciji tjednika ‘Vreme’ na kojoj su sudjelovali voditeljica Documente Vesna Teršelič, bivši savjetnik Ive Josipovića Dejan Jović, poznat po izjavi o nedemokratskom referendumu za neovisnost, te bivši gradonačelnik Knina prije akcije ‘Oluja’ Drago Kovačević.

“Mi, HHO, ćemo se oglasiti tek za par dana kako bismo se odmaknuli od ovih koji sada galame, jer HHO je pod predsjedanjem Čička i Banca je o civilnim žrtvama rata govorio onda kad je trebalo i kad su samo luđaci govorili o tome. Mi smo to dokumentirali, na tome smo radili i o tome se sve zna. Mi iza toga stojimo”, objašnjava Peternel.

 “A sada, kada svatko priča što hoće i kada je mnogo prodavatelja magle mi se nećemo s njima solidarizirati jer su to ljudi koji sami sebi rade PR i marketing kako bi dobivali novac poreznih obveznika”, rekao je Peternel.

“Mi štitimo žrtve bez da uzimamo državni novac kojega nam nitko tada ne bi niti dao. Ovdje treba spomenuti i Frljića koji stavlja zastave na pola koplja. No, ovdje se ne radi o Frljiću nego o onima koji su mu dali mandat. Dakle, to se zaustavlja putem izlaska na izbore”, naglasio je Peternel.

“To što oni pričaju nije ništa nova, oni su plaćeni kako bi to pričali. Oni su zapravo veliki problem u hrvatskom javnom prostoru jer su prebogato plaćeni za to što govore.  To nas treba upozoriti na te koji su ih izmislili i koji ih plaćaju našim novcem. Jović, Teršelićka i slični nisu nikakav problem, problem su oni koji troše naš novac kako bi oni to činili”, rekao je Jurčević.

“To traje već godinama. Znamo da su to odobravali premijeri i premijerka te dva bivša predsjednika. Nemamo im pravo ništa prigovarati jer čine to za što su plaćeni”,  objašnjava Jurčević. “Mi smo te vlade izabrali kako bi nam otimali novac za to. Zaustavit ćemo ih samo promjenom vlasti. Porezni novac ne može ići za propagandu, nego samo za znanost i objektivnost. Ovo što se nama događa je zapravo nevjerojatno”, govori Jurčević. “Ono što oni govore nema utemeljenja u činjenicama ili u haaškim presudama. Mi moramo sebe srediti i to zaustaviti”, zaključuje Jurčević.

You may also like