Home Ekonomija Problemi u ACI-ju, cijena raste, a radovi kasne

Problemi u ACI-ju, cijena raste, a radovi kasne

by Energypress.net

Pred zlatnom kokom hrvatskog turizma Adriatic Croatia International Clubom (ACI d.d.) je potpisivanje ugovora za izvođenje i nadzor radova jednog od najvećih projekata te tvrtke posljednjih godina – rekonstrukcije ACI marine Rovinj. Riječ je o prvoj elitnoj ACI marini najviše kategorije, koja će se sastojati od dva bazena, s oko 160 vezova za brodove prosječne duljine 18 metara.

Piše: Marja Čolak

Idejno rješenje izradila je splitska projektantska tvrtka Obala d.o.o., a kopnenu arhitekturu potpisuju arhitekt Edo Šegvić i tvrtka Prostor – Split. Nova marina bit će “one stop shop” destinacija i imat će sve ono što se može ponuditi gostu kako ulaskom u marinu praktički ne treba iz nje izlaziti. A tko će ju raditi, kada će početi radovi i koliko će to sve koštati ACI, tvrtku koja je još uvijek u većinskom državnom vlasništvu i koju je Oreškovićeva Vlada za svoga kratkog mandata uspjela skinuti s popisa strateški državnih tvrtki, kako bi ju se moglo prodati?

O rekonstrukciji i dogradnji ACI marine Rovinj očitovalo nam se Ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture, čiji je glavni tajnik Dražen Ivanušec ujedno predsjednik Nadzornoga odbora ACI-ja. Napominju kako je riječ o najvažnijoj i najvećoj investiciji Društva u idućem dvogodišnjem razdoblju, kako je cilj izgradnja marine s „pet sidara”, što podrazumijeva najviše standarde u poslovanju marina.

Između ostaloga, resorno Ministarstvo navodi kako ACI d.d. nije u sustavu javne nabave te se kod provođenja nadmetanja koristi najboljom praksom komercijalne nabave, stoga je u sadržaju poziva, kao i u dokumentaciji za nadmetanje, potencijalnim ponuditeljima iskazana procijenjena vrijednost predmeta nabave, dok je njezin opseg definiran pripadajućim troškovnikom.

”Specifičnost ovog Projekta ogleda se i u činjenici da se radovi većim dijelom odvijaju na pomorskom dijelu marine, što od ponuditelja zahtijeva specifična znanja i visoke tehnološke mogućnosti. U tom segmentu je broj konkurenata kako na radovima tako i na poslovima nadzora bitno manji nego na radovima koji se izvode na kopnu”, ističu u Ministarstvu.

Direktno.hr doznalo je kako su ponuditelji za radove i nadzor 9. prosinca konačno obaviješteni o statusu njihove ponude. U resornom Ministarstvu pomorstva nisu nam željeli službeno potvrditi tko je dobio ovaj unosan posao, već su poručili kako će obavijest o odabranim ponuditeljima biti dostupna po potpisivanju ugovora. Sličan odgovor dobili smo i iz ACI-ja.

Direktno.hr ima i informaciju kako je u postupku javnog nadmetanja koje je ACI d.d. raspisao za izvođenje radova, ali i za Stručni nadzor i koordinatora II za zaštitu na radu na projektu rekonstrukcije i dogradnje ACI marine Rovinj, naručitelj odabrao skuplje ponude. ACI nije obveznik javne nabave, ali je ipak korisnik javnog resursa. Međutim, u ACI-ju odbacuju bilo kakve insinuacije da je način odabira netransparentan.

‘’Jedini javni resurs koji ACI d.d. koristi je pomorsko dobro temeljem Ugovora o koncesiji, (…). Vezano za primjedbu u vezi odabira skuplje ponude, ona bi imala smisla kada bi kriterij za odabir ponude bila samo najniža cijena, što u ovom predmetu nabave nije slučaj”, pravdaju se u ACI-ju dodajući da je ACI d.d. prema internim aktima Društva proveo nadmetanja za predmetno ulaganje, gdje je u Dokumentaciji za nadmetanje odredio relativni značaj više kriterija a koji se odnose na cijenu, tehničke kriterije, ekonomske kriterije, kriterije angažmana te ocjene tehničkih priloga ponude.

U Ministarstvu pomorstva su nam pak otkrili kako je kriterij za izbor najpovoljnije ponude u ovom nadmetanju za uslugu nadzora i koordinatora II ZNR bila najniža cijena između onih ponuditelja koji su zadovoljili navedene uvjete sposobnosti.

Dokumentaciju je u prvom nadmetanju otkupio 21 ponuditelj, a ponudu su dostavila četiri ponuditelja. Ponude nisu uzete u razmatranje jer je nadmetanje za Izvođenje radova rekonstrukcije i dogradnje ACI marine Rovinj poništeno u rujnu, budući da su zaprimljene ponude iskazale značajno veće iznose radova od procijenjene vrijednosti predmeta nabave. U listopadu je raspisan novi poziv.

Prvotno se u medijima spominjala cifra od sto milijuna kuna, no prema izvješću sa sjednice Nadzornoga odbora održane 7. prosinca, Nadzorni odbor donio je Odluku kojom se usvaja Plan poslovanja s planom ulaganja za 2017. godinu, ali i odluku kojom se mijenja ranija Odluka NO o planiranoj investiciji rekonstrukcije i dogradnje ACI marine Rovinj tako da planirana investicija sada iznosi 161,648,210 kuna.

Pitali smo ACI kako to da je došlo do značajnog porasta investicije.

‘’Prethodno dostupni podaci u javnosti o visini iznosa investicije, prema javno dostupnom Priopćenju o odlukama donijetim na III. Sjednici Nadzornog odbora ACI d.d. održanoj dana 14. rujna 2016., definiraju iznos od 124.110.000,00 kn, proizašao iz izrađene projektne dokumentacije i pripadajućeg projektantskog troškovnika.Po prikupljanju ponuda, nakon provedenih nadmetanja za odabir izvođača i obračunskog stručnog nadzora, proizašli su iznosi za navedene usluge kao rezultat tržišnog nadmetanja. Ukupan iznos investicije, koji u sebi uključuje sve troškove namjeravanog zahvata (projektiranje, nadzor, izvođenje, dobava i ugradnja opreme i sl.) planiran je na razini spomenutih 161.648.210,00 kuna’’, odgovorili su nam iz ACI-ja, ne ulazeći u detalje prihvaćenih ponuda.

Tako je cijena za marinu Rovinj u međuvremenu značajno porasla, a rokovi kasne. Kako je ACI d.d. najavio na svojim mrežnim stranicama, početak radova na kompletnoj rekonstrukciji kopnenog i morskog dijela planirao se za 1. prosinca 2016. Budući da od radova ipak još ništa, pitali smo ACI i nadležno Ministarstvo gdje je zapelo.

‘’Produžetak predviđenog termina početka radova proizašao je iz potrebe dodatnih pregovora koje je inicirao ACI d.d. u cilju postizanja najpovoljnijih uvjeta za Društvo i u cilju pojašnjavanja određenih tehničkih rješenja u odnosu na projektnu dokumentaciju”, stoji u odgovoru ACI-ja koji potpisuje Gracia Krainer, direktorica korporativnih komunikacija i marketinga ACI d.d.

Dakle, u ACI-ju raste nervoza jer je zapelo na pregovorima s izvođačima ovog vrijednog i zahtjevnog posla, koji bi, u slučaju eventualne prodaje udjela tvrtke, ACI-ju sigurno dodatno digao cijenu. U tom svjetlu može se tumačiti i sljedeća poruka Ministarstva prometa.

”Poslovni imperativ društva jest kontinuirano ostvarivanje značajne dobiti iz vlastitoga poslovanja, a čemu svjedoči i redoviti interes potencijalnih ulagača”, zaključuje se u odgovoru Ministarstva, koji potpisuje David Radas.

Autorica je glavna urednica portala Direktno.hr. Tekst je izvorno objavljen na tom portalu, a mi ga prenosimo uz dopuštenje autorice. 

Related Posts