Primopredaja u sektoru graditeljstva, najavljeni novi projekti

Novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević kazao je u ponedjeljak, preuzimajući Ministarstvo od dosadašnje ministrice Anke Mrak Taritaš, da će mu glavni prioritet biti objedinjavanje katastra i zemljišnih knjiga.

“Primopredaja je prošla u očekivano dobrom tomu te zahvaljujem gospođi Anki Mrak Taritaš na iskrenosti i na načinu na koji mi je predala Ministarstvo. Nastavit ćemo u dobrom smjeru u kojem je Ministarstvo započelo, ispravit ćemo stvari koje se mogu popraviti i pokrenuti neke nove projekte”, rekao je Kuščević prilikom primopredaje. Kao nove značajnije projekte kojima će se njegovo ministarstvo ponajprije baviti, Kuščević je istaknuo početak objedinjavanja katastra i zemljišne knjige što je, kazao je, proces koji će ubrzati investicije i olakšati život građanima.

Tu je, dodao je, i poticana stanogradnja, odnosno poticani subvencionirani krediti za stanogradnju, potom kartografija te poboljšanja zakona. “Radi se o cijelom nizu mjera koje će uskoro biti vidljive”, kaže Kuščević. Dosadašnja ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš navela je kako je to ministarstvo u protekle četiri godine odradilo niz velikih i značajnih poslova te da nema razloga da se tako ne nastavi i dalje.  “Imala sam odlične razgovore s ministrom i doznala sam da su planovi novog ministra na tragu onoga što smo i mi radili. Razgovarali smo i o e-dozvoli, o POS-u, i o nizu drugih projekata. Naši su projekti bili konkretni i treba ih samo nastaviti”, naglasila je Mrak Taritaš.  Nije željela komentirati izjave Tomislava Karamarka da postoje indicije kako je HDZ bio ‘zakinut’ na izborima za nekoliko mandata.

You may also like

0 comments