Prijedlog nove crnogorske vlade

Podgorica – Predrag Bošković biće novi ministar prosvjete, Pavle Goranović kulture, Zoran Pažin pravde, Budimir Šegrt zdravlja, saopštio je na današnjoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista lider partije i premijer Milo Đukanović.
Podsjećamo da su funkcije ministara zdravlja, prosvjete i kulture bile upražnjene su već nekoliko mjeseci, a njima su rukovodili ministri koordinatori. Uoči današnje sjednice Predsjedništva DPS-a premijer je obavio razgovore sa novim minisrima. Za upražnjeno mjesto ministra prosvjete u javnosti su se pominjala tri kandidata: bivša ambasadorka u Parizu Irena Radović, književnik Pavle Goranović kao i ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković (na fotografiji). Prema nepotvrđenim informacijama CdM-a novi ministar Ministarstva rada i socijalnog staranja trebalo bi da bude Zoran Jelić.Budimir Šegrt je trenutno direktor privatne zdravstvene ustanove Meljine, a u Vladu dolazi kao ministar zdravlja. On će ministarstku funkciju obavljati umjesto Miodraga Radunovića, koji je krajem prošle godine podnio ostavku, zbog slučaja inficiranih beba u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, od kojih je jedna preminula.

Tokom profesionalne karijere, osim ljekarskog posla Budimir Šegrt je obavljao dužnost direktora Opšte bolnice Nikšić od 1992. godine do 1996, a bio je i na čelu Kliničkog centra u Podgorici od 1996. do kraja 1999. godine. On je bio na čelu fabrike „Novitfarm” u Podgorici. Od 2010. je direktor bolnice u Meljinama. Iako se do sada nije zvanično pominjalo da bi u Ministarstvu pravde moglo doći do promjena to se ipak dogodilo.

Dosadašnji ministar pravde Duško Marković će i dalje ostati potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku. Novi ministar pravde je Zoran Pažin koji je bi zastupnik Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu. Premijer Đukanović je najavio da će ministarska mjesta biti popunjena na sjednici Skupštine koja je zakazana za 17. mart.

You may also like