Financijsko izvješće

Dalekovod grupa je u 2023. godini ostvarila rast poslovnih prihoda od 20 posto, dosežući iznos od 168 milijuna eura, no unatoč tome, godinu su završili s gubitkom od 4,7 milijuna eura, prema financijskom izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi (ZSE) u petak.

Normalizirana EBITDA Grupe u izvještajnom razdoblju iznosi 7,8 milijuna eura, što je povećanje od 1,7 milijuna eura u odnosu na prethodno razdoblje. Taj rast uglavnom je rezultat povećane aktivnosti i poboljšane profitabilnosti poslovanja svih segmenata Grupe, posebno matičnog Društva i Dalekovod OSO.

Također su se pohvalili kako su na kraju 2023. godine imali više od 280 milijuna eura u knjizi ugovora, što povoljno utječe na očekivani rast i predvidivost prihoda u sljedećem razdoblju, kao i na očekivani rast profitabilnosti poslovanja.

Unatoč blokadi dva projekta u Ukrajini zbog više sile, iz Dalekovoda su izrazili uvjerenje u nastavak pozitivnih trendova, ističući snažnu tendersku aktivnost u energetskoj i prometnoj infrastrukturi, te podršku financijskom i operativnom restrukturiranju koje će omogućiti nastavak poslovanja na tradicionalnim i ulazak na nova tržišta.

Related Posts