Home Hrvatska Predsjednici pala potpora ispod 50 posto

Predsjednici pala potpora ispod 50 posto

by Energypress.net

[vc_row][vc_column width=”1/3″]Za Novu TV[/vc_column][vc_column width=”2/3″]Dnevnik Nove TV u trećem dijelu redovitog mjesečnog istraživanja Crobarometar otkriva tko su u ožujku najpopularniji političari te kako s podrškom građana stoji predsjednica kojoj krajem godine istječe petogodišnji mandat na Pantovčaku.[/vc_column][/vc_row]

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ožujak u izbornoj godini završava nepopularnija od svog prethodnika Ive Josipovića. Rad Predsjednice tako odobrava 48 posto ispitanika, a ne odobrava njih 43 posto, dok 9 posto ne zna, što znači da ni u ovom mjesecu nema većinsku potporu građana za svoj rad na Pantovčaku. Njezin prethodnik Ivo Josipović je u ožujku 2014. za svoj rad mogao računati na potporu od 62 posto ispitanika. Predsjednica trenutačno može većinski računati na potporu birača HDZ-a s 88 posto, ali kod birača ostalih stranaka ta potpora svakog mjeseca pada, pokazuju rezultati Crobarometra koje donosi Dnevnik Nove TV.

Unatoč tome, predsjednica je i dalje najpopularnija u Hrvatskoj. O njoj pozitivan dojam ima 58 posto ispitanika, njih 36 posto ima negativan dojam, dok 6 posto ne zna. I opet, kad se vratimo u 2014. godinu, Ivo Josipović imao je potporu od 72 posto ispitanika, negativan dojam o njemu imalo je njih 24 posto, dok nije znalo 3 posto.

Čini se da je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić podijelio građane, ali i blago popravio imidž u mjesec dana. O Sinčiću pozitivan dojam ima 44 posto, a negativan 41 posto birača.

Milan Bandić, koji trenutačno ima dvanaest saborskih zastupnika u svojim redovima, još nije odlučio hoće li u predsjedničku utrku, ali može računati da na 43 posto građana ostavlja pozitivan, a na njih 50 posto negativan dojam. Božo Petrov odavno ne računa na potporu većine građana, trenutačno o njemu pozitivno misli 38 posto ispitanika, a negativno njih 46 posto.

Osobni rejting popravio je i Andrej Plenković s 35 posto potpore birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, dok negativan dojam ima njih 57 posto. Čelnik SDP-a, Davor Bernardić kao da je, ako se pitaju birači, „zacementiran“ s potporom, pozitivno ga ocjenjuje 23 posto, a negativno 58 posto birača, prenosi N1.

Related Posts