Predaju se potpisi za predsjednika SDP-a; Ostojić rekorder?

U ponedjeljak je zadnji rok za predaju potpisa podrške za kandidature pred SDP-ove izbore za iduću predsjednicu ili predsjednika stranke, nakon što je Zoran Milanović najavio povlačenje na tom mjestu radi gubitka na prijevremenim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, održanima u rujnu.

Izbori se održavaju 19. studenog, a većina kandidata je potpise odlučila predati danas.

Ranko Ostojić je potpise podrške predao u 10 sati. Zahvalio se svima koji su došli. “”Imam nešto manje od 20 tisuća potpisa, ali oni nisu važni, nego glasovi članica i članova SDP-a. Važno mi je s koliko sam ljudi razgovarao, o svim temama. Oni će odlučiti. Zahvaljujem se svim kolegicama i kolegama, iza mene su vrlo ugledni ljudi, žene, i članovi SDP-a. Siguran sam da će kampanja proći mirno”, rekao je Ostojić.

Ostojić je ponovio da poziva na mirnu kampanju, a na novinarsko pitanje kazao da je normalno da postoje sitne provokacije. “Uvjeren sam da nitko tko pokuša poremetiti kampanju neće postati idući lider.” Kaže da nikad nije bio “neimenovani izvor iz SDP-a”, tj. onaj koji trača.

Danas će u 15:00 sati potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika SDP-a Tonino Picula predati potpise potpore svojoj kandidaturi za predsjednika SDP-a Središnjoj izbornoj komisiji u sjedištu stranke na Iblerovom trgu u Zagrebu. Nakon predaje potpisa, Tonino Picula dat će oko 15 sati i izjavu za medije ispred ulaza u sjedište SDP-a.

Orsat Miljenić predaje potpise u 13 sati. Vesna Škulić predat će potpise potpore svojoj kandidaturi za predsjednicu SDP-a u 14.30 sati. Nakon predaje potpisa također će dati izjavu za medije ispred ulaza u sjedište stranke. U 16:00 sati potpise predaje Karolina Leaković, nakon čega će također dati izjavu za medije.

Podsjetimo, u nedjelju je potpise podrške, njih 10.500, predao i Davor Bernardić. Bernardić, koji je i predsjednik zagrebačkog SDP-a, potvrdio je novinarima da će se kandidirati za gradonačelnika Zagreba. Na upit koja bi mu od t ‘dvije fotelje’ bila milija, Bernardić je rekao da je s 18 godina ušao u SDP te da je u stranci 18 godina, i uvijek jasno i glasno govorio ono s čime se ne slaže.

You may also like