PPD za N1 objasnio odnose Vujnovca i Škugora

Odgovor na upit

Nakon otkrića portala Telegram kako je majka prvooptuženog u aferi INA, Damira Škugora, Rada Škugor zaradila milijune na preprodaji dugova tvrtke Dalekovod šefovima PPD-a, o svemu su se za N1 televiziju ponovno oglasili iz PPD-a/Enna Grupe.

U jučerašnjem priopćenju potvrđene su sve transakcija koje je Telegram naveo, i navedeni vlasnički odnosi. Danas, na upit o pojašnjenju međusobnih odnosa Pavla Vujnovca s obitelji Škugor iz PPD-a, navode sljedeće:

“G Vujnovac poznaje g Damira Škugora. G Škugor godinama je radio u energetskom sektoru, poznaje ga cijeli energetski sektor pa tako i g Vujnovac. Naglašavamo da g Vujnovac nije vlasnik tvrtke Constuction line već je njegova tvrtka posudila novac za transakciju kojom su kupljena potraživanja od tvrtke Tri D Rada. S obzirom da su u tijeku istražne radnje koje obuhvaćaju i tvrtku Tri D Rada u ovom trenutku nismo u mogućnosti komentirati detaljnije. Ponavljamo kako niti jedna tvrtka na bilo koji relevantan način povezana s g Vujnovcem nema dodirnih točaka s plinskom aferom u INI.”

Zanimalo nas je i zašto je intervjuu tportalu šest mjeseci nakon transkacije, Vujnovac tvrdio da “nije u priči” oko Dalekovoda.

“U intervjuu za tportal g Vujnovac je rekao da ENNA/PPD grupa i on osobno tada nisu bili vjerovnik Dalekovoda, nisu sudjelovali u procesu dokapitalizacije niti su imali namjeru ulaska u vlasničku strukturu. Naime, u to vrijeme mediji su višekratno objavljivali tu tezu”, poručuju iz PPD-a, donosi N1.

You may also like