Poznati skupljaju peticiju protiv Donalda Trumpa

Nekoliko slavnih osoba potpisalo je on-line peticiju pokrenutu u srijedu kojom se upozorava na verbalne istupe kandidata za republikansku nominaciju Donalda Trumpa.

“Stop Hate, Dump Trump” (“Stop mržnji, riješimo se Trumpa”) pokrenule su Eve Ensler, autorica “Vagininih monologa”, producentica dokumentarnih filmova Jodie Evans i sociologinja Kimberle Crenshaw. Glumci Harry Belafonte i Danny Glover, redatelj Jonathan Demme i glumice Kerry Washington, Jane Fonda I Rosanna Arquette nalaze se među potpisnicima. “Nudimo Amerikancima mogućnost da ih se čuje i da se djeluju dok Trumpova kampanja osvaja teren sve češćim korištenjem mržnje i podjele u njegovim govorima”, objasnila je Ensler. “Također želimo upozoriti politiku i medije da, ukoliko ga tretiraju kao zabavu, mogu relativizirati Trumpov ekstremistički govor”, dodala je.

Peticija kojom se potiču velika poduzeća da prekinu poslovne odnose s Donaldom Trumpom je već skupila 85. 513 potpisa. Od početka kampanje Trump kaže da će, ako bude izabran, spriječiti muslimane da dođu u SAD.

You may also like

0 comments