Poziv predsjednici na sjednicu Vlade RH stoji otvoren

Zagreb – “Kolinda Grabar-Kitarović je i dalje pozvana na sjednicu Vlade. I to odmah nakon što preuzme dužnost”, rekao je Vladin dužnosnik za Večernji list odgovarajući na pitanje hoće li Vlada, kako je najavljeno, otvoriti vrata novoj predsjednici.

Odgovor znači da Grabar Kitarović teoretski može započeti svoj mandat odlaskom na Markov trg budući da stupa na dužnost 19. veljače, a to je četvrtak kada će se održati redovna sjednica Vlade. Od sugovornika za Večernji list doznaje se i da se novoj predsjednici neće slati nikakvi pismeni pozivi na sjednicu. Takvo što, kaže, nije potrebno budući da joj je poziv već javno upućen. Premijer Zoran Milanović je, podsjetimo, prije mjesec dana rekao da će novoj predsjednici izaći ususret i pomoći da ispuni svoja predizborna obećanja. Pritom je rekao da će Vlada donijeti odluku o preseljenju Ureda predsjednika s Pantovčaka u vilu u Visokoj ulici, kao i da je pozvana na sjednicu Vlade.

Tijekom predizborne kampanje Grabar Kitarović je puno govorila o gospodarstvu te svojim biračima obećavala da će sazvati sjednicu Vlade s tom temom. Po Ustavu predsjednik Republike može predložiti sjednicu Vlade i teme za raspravu, ali se ne navodi da takav prijedlog Vladu obvezuje. Milanović je, međutim, spreman ugostiti novu šeficu države. Sada je i u tom pogledu potez na njoj. Treba odrediti kada će doći i o čemu želi razgovarati s ministrima.

You may also like