Home Hrvatska Potpisuje se interna peticija protiv Trumpa

Potpisuje se interna peticija protiv Trumpa

by Agencije

Oko 900 dužnosnika State Departmenta potpisalo je interni prosvjedni memorandum u kojemu se izražava nezadovoljstvo uredbom američkog predsjednika Donalda Trumpa o imigraciji i zabrani ulaska u SAD državljanima sedam muslimanskih zemalja, rekao je za Reuters izvor blizak dokumentu.

Visoki dužnosnik State Departmenta potvrdio je da je memorandum predan obnašatelju dužnosti državnog tajnika Tomu Shannonu preko internog “prosvjednog kanala”, procesa kroz koji dužnosnici mogu izražavati svoje nezadovoljstvo nekom politikom.

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer rekao je da je upoznat s pismom, ali je naglasio da karijerni diplomati mogu ili “slijediti politiku ili mogu ići kud žele”.

U nacrtu dokumenta koji je Reuters dobio na uvid navodi se da Trumpova uredba kvari odnose s pogođenim zemljama, potiče antiameričko raspoloženje i šteti onima koji traže ulazak u SAD na temelju humanitarnih razloga. U pismu se tvrdi da je uredba protivna “američkim vrijednostima poput nediskriminacije, fair playa i dobrodošlice stranim posjetiteljima i imigrantima”.

Related Posts