Potpisan sporazum o suradnji hrvatske i turske javne televizije

U sklopu posjeta turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana Hrvatskoj, Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Turska radiotelevizijska korporacija (TRT) potpisale su u utorak protokol o međusobnoj suradnji.

Protokolom se uređuju prava emitiranja radijskoga i televizijskoga programa uz naknadu na određeno ugovoreno razdoblje ili će ih se besplatno razmijeniti na temelju reciprociteta, a moći će razmjenjivati i zaposlenike radi razmjene informacija i iskustva na temelju reciprociteta, priopćila je HRT.

Dvije će televizijske kuće odvojeno raspraviti svoje ponude za koprodukcije iznoseći teme produkcije, proračune, skript, tehničke i administrativne doprinose te odrediti uvjete produkcije posebnim protokolom za svaku pojedinačnu produkciju.

Protokol o suradnji bit će na snazi godinu te će se automatski produžiti osim ako ga jedna od strana ne raskine, o čemu je dužna obavijestiti drugu pismenim putem najmanje trideset dana prije datuma isteka važenja protokola.

U ime HRT-a protokol je potpisao vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Siniša Kovačić, a u ime TRT-a zamjenik glavnoga ravnatelja İbrahim Eren.

You may also like

0 comments