Potpisan sporazum Fonda za zaštitu okoliša i HGK

Hrvatska gospodarska komora s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost već godinama ima dobru suradnju.
Potpisivanje ovog Sporazuma je okvir kojim ćemo našu suradnju i naše aktivnosti još snažnije razvijati u budućnosti. Jedna od prvih zajedničkih aktivnosti koju će Fond realizirati sa Sektorom za energetiku i zaštitu okoliša HGK odnosi se upravo na informiranje budućih prijavitelja na natječaje iz područja gospodarenja otpadom,

 ali i informiranje gospodarskih subjekata o novim obvezama, kao što je pitanje ambalažnog otpada”, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović prilikom potpisivanja Sporazuma između HGK i FZOEU-a koji za cilj ima osnažiti dosadašnje aktivnosti u pitanjima energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i gospodarenja otpadom.

“HGK kroz svoja udruženja može najlakše doznati što poduzetnike muči, a onda kroz institucije utjecati na legislativu i olakšati poslovanje našim članicama. U pogledu energetike, kroz ovu suradnju moći ćemo učinkovitije uključiti gospodarstvenike u korištenje obnovljivih izvora energije i postići da načela energetske učinkovitosti primjenjuju u svom poslovanju u što većoj mjeri”, izjavio je Burilović.

“Ovim sporazumom dodatno će se povećati razina informiranosti i razumijevanja o programima i projektima koje Fond provodi. Hrvatsku gospodarsku komoru u tom smislu smatramo značajnim i vrijednim partnerom za komunikaciju prema gospodarskim subjektima”, kazao je Dubravko Ponoš, direktor FZOEU-a. Pohvalio je dosadašnju suradnju s Komorom i najavio novu kampanju Fonda za zbrinjavanje PET ambalaže oko koje očekuju pomoć HGK. Energetsku učinkovitost istaknuo je kao još jedno područje gdje će suradnja s Komorom omogućiti razvoj domaćeg gospodarstva i iskorak u regiji.

You may also like

0 comments