Poslodavci nisu spremni za mjeru rada od kuće?

Analitičari za Jutarnji list
S povećanim mjerama opreza u cijeloj državi i poslodavci su povećali svoj oprez i odlučili se na mjeru za koju, kako smatra financijski analitičar Andrej Grubišić, nisu pripremljeni.

Osim što je zabrinulo mnoge građane, širenje epidemije koronavirusa potaknulo je i hrvatske kompanije da uvedu izvanredne mjere te ih se sve više odlučuje na rad od kuće, piše u petak Jutarnji list.

Ericsson Nikola Tesla napravio je to odmah nakon prvog potvrđenog slučaja virusa u Hrvatskoj, a ubrzo mu se pridružio i Infobip, dok su drugi hrvatski poslodavci kućama poslali djelatnike koji su neko vrijeme boravili u inozemstvu, navodi dnevnik.

S povećanim mjerama opreza u cijeloj državi i poslodavci su povećali svoj oprez i odlučili se na mjeru za koju, kako smatra financijski analitičar Andrej Grubišić, nisu pripremljeni. “Ni široke mase ni današnje firme nemaju znanja i praktičnog iskustva u organizaciji poslovanja u ovakvoj situaciji jer je ovo neviđen slučaj i sada stječemo prva iskustva”, smatra Grubišić.

S druge strane, poslodavci i radnici koji pružaju intelektualne usluge rad mogu organizirati od doma jer jedino što im treba jest računalo, pristup internetu i telefon. S time se slaže i Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), koji smatra da će kompanije spasiti “blagodati tehnologije”.

Osim računala i telefona, najbitnije su disciplina i svakodnevna komunikacija, dodaje, te redovno obavještavanje djelatnika o situaciji, poslovanju i radnim zadacima. Ipak, iako će poslodavci koji svoje radne procese mogu organizirati od doma proći bolje, tako mogu raditi samo kratkoročno, donosi Jutarnji list.

You may also like

0 comments