Posavec o Uljaniku: Zašto nitko nije spašavao međimurske tvrtke

Međimurski župan
Stanje Uljaniku i sve izgledniji stečaj komentirao je međimurski župan Matija Posavec. Poručio je da nitko nije pomagao tvrtkama na sjeveru Hrvatske kad su propadale.

Posavec je bio na tragu svog kolege iz HNS-a, potpredsjednika Vlade Predraga Štormara koji je poručio da bi radnici brodogradilišta trebali pronaći druge poslove.

“Što se tiče te teme, ja vam moram reći jednu stvar. Živimo na sjeveru. U proteklih petnaest godina i ovdje su propadale tvrtke. Imali ste tvrtke s tisućama zaposlenih u građevinarstvu, tekstilno-obućarskoj industriji. Nikoga nije bilo briga da osigura neke poticaje, jamstva, spasi radna mjesta. Taj maćehinski odnos države prema sjeveru Hrvatske je bila pogreša politika. Naši poduzetnici su se snalazili sami, nitko ih nije pitao što im treba. Pljunuli smo u šake i stvarali dodanu vrijednost, zato na to gledamo drugačije nego neki drugi jer smo se morali za sve izboriti sami”, rekao je Posavec.

Dodao je da će odluku o stečaju morati donijeti oni koji su zaduženi za to na temelju svih podataka ali da “država mora prestati davati iz proračuna novce, prestati uzimati iz džepova građana”.

You may also like

0 comments