Portiv Loewena pomak u igri PPD Zagreba?

Rukometaši PPD Zagreba u srijedu, 29. studenoga, u desetom kolu Lige prvaka u Areni dočekuju njemačkog prvaka Rhein-Neckar Löwen, a novi trener Zlatko Saračević istaknuo je da najviše želi vidjeti pomak u igri svoje momčadi.
Rhein-Neckar Löwen je ekipa iz samog vrha europskog rukometa, koja cilja na Final Four. To je momčad koja ima nekoliko lica jer zbog jakosti i širine kadra njihov trener često odmara neke igrače. Jedino je sigurno da Andre Schmid uvijek igra i on je ključni igrač njihovog napada. Naš je cilj da limitiramo njegov učinak jer ga je nemoguće potpuno zaustaviti”, kazao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare trener Zlatko Saračević.

Saračević je prošlog tjedna na trenerskoj klupi PPD Zagreba naslijedio Kasima Kamenicu i u svom debiju, prije četiri dana, doživio je poraz od Barcelone (24-32). PPD Zagreb je posljednji u A skupini Lige prvaka s dva boda, koliko ima i predzadnja Wisla Plock. Vodeći je europski prvak Vardar sa 16 bodova, Nantes ima 13, Barcelona i Rhein-Neckar Löwen po 12 bodova, petoplasirani Pick Szeged je na 9, a šesti Kristianstad ima 6 bodova.

“Već smo nekoliko dana zajedno na treningu i to izgleda puno bolje nego prvog dana, podiglo se samopouzdanje i htijenje. Moramo ispraviti neke stvari kod kojih smo griješili protiv Barcelone, ali najviše me zanima da se vidi pomak u igri, da brže reagiramo, kako u obrani, tako i u napadu”, dodao je Saračević.

Lijevi vanjski bek PPD Zagreba Damir Bičanić istaknuo je da je Saračević donio nove ideje te da idu u dobrom smjeru.

“Htijenje i kvaliteta nikad nisu bili upitni, ali neke sitnice, koje puno znače, treba posložiti. Saračević je donio nove ideje i to je teško posložiti do utakmice s Löwenom. To je proces za koji treba vremena, ali bitno je da idemo u dobrom smjeru. Löwen je ekipa s vrhunskim igračima na svim pozicijama, ali ako mi budemo pravi, onda im možemo parirati”, rekao je Bičanić.

You may also like

0 comments