Poraslo ekonomsko raspoloženje u Njemačkoj

Analiza ZEW-a

ZEW pokazatelj ekonomskog raspoloženja u Njemačkoj za ožujak snažno je porastao na 76,6 bodova u odnosu na očekivanih 74,0 te posljednje zabilježenih 71,2 boda.

ZEW pokazatelj ekonomskog raspoloženja u Njemačko za ožujak snažno je porastao na 76,6 bodova u odnosu na očekivanih 74,0 te posljednje zabilježenih 71,2 boda. S druge strane, pokazatelj trenutne situacije popeo se na -61,0 u odnosu na očekivanih -62,0 te prethodnih -67,2 boda. Promotrimo li pokazatelj raspoloženja u euro području, podaci za ožujak zabilježili su skok na 74,0 u odnosu na očekivanih 65,1 te prošlomjesečnih 69,6 bodova. Industrijska proizvodnja u SAD-u skliznula je u veljači, čime je prekinut niz od četiri uzastopna mjeseca rasta.

Industrijska proizvodnja u veljači je zabilježila pad od sezonski prilagođenih 2,2% u odnosu na siječanj. Ovakva kretanja označila su prvi pad od rujna i te izvedbu ispod očekivanja koja su upućivala na rast od 0,3%. Promotrimo li promjenu u odnosu na veljaču prošle godine, zabilježen je pad od 4,2%

You may also like

0 comments