Ponovno nestašica struje u Venezueli

Neradni dan 
Venezuelska vlada je u utorak proglasila neradni dan nakon novog prekida opskrbe električnom energijom koji traje od ponedjeljka navečer u velikom dijelu zemlje.

Vlada je odlučila proglasiti neradni dan za cijelu zemlju, objavio je ministar prometa Jorge Rodriguez. U Caracasu su ulice gotovo prazne. Voze rijetki autobusi, dućani i metro stanice su zatvoreni, a metro ne vozi, javlja AFP. Osim glavnog grada, kvar koji je izbio u ponedjeljak rano poslijepodne, zahvatio je 21 od 23 država u zemlji, javljaju korisnici društvenih mreža.

Drugi izvori kažu da je kvar zahvatio 18 država. Vlada je osudila “napad na sustav proizvodnje i distribucije električne energije, preciznije na veliku centralu Guri” na jugu zemlje. Ta centrala, koja daje oko 80 posto električne energije Venezueli već je 7. ožujka pretrpjela veliki kvar. “Pobjedit ćemo u tom energetskom ratu golemom silom koju smo akumulirali kao narod u našoj borbi protiv brutalnih carstava i njihovih lokalnih sluga”, rekao je Rodriguez.

Zemlja je naučena na kvarove električnih instalacija, ali stanje se jako pogoršalo od 2017. od kada su kvarovi sve češći. Oporba i stručnjaci pripisuju ih nedostatnim ulaganjima u infrastrukturu i korupciji.

You may also like