Političko uhljebljivanje pred kraj mandata

Zagreb – Političke igre za utjecaj, uhljebljivanje i nekompetencija. Ništa neobično za drugoga partnera Kukuriku koalicije, kažu upućeni u situaciju u našoj naftnoj kompaniji.

Razlika u popularnosti među biračima i broja političkih sinekura, sinekura o kojima odlučuje politika i ambicija više nije ništa čudno za Hrvatsku narodnu stranku, kažu upućeni kao reakciju na odluku zatvorene sjednice Vlade RH (18.03.) glede produženja mandata hrvatskom kontingentu članova uprave naše naftne kompanije INA.

Za razliku od Ive Josipovića koji je odbio potpisivati imenovanja i odluke o imenovanjima u predizborno vrijeme, čini se kako aktualna vlada želi nagraditi vjerne suradnike još jednim četverogodišnjim mandatom i to u predizbornoj godini. Naime, Vlada RH je na spomenutoj sjednici potvrdila postojeća četiti člana uprave koji se na toj poziciji nalaze iz vremena vlade Jadranke Kosor, a koji su prilikom dolaska u administraciju aktualne pozicije vrlo dobro surađivali sa ministrom Ivanom Vrdoljakom oko svih političkih igara glede paralize poslovanja kompanije te ostvarivanja političkoga utjecaja nad poslovnim procesima u kompaniji.

Ugledni naftni konzultant, koji je zbog prirode posla želio ostati anoniman, za Energypress zaključuje “ostaje za vidjeti hoće li i iduća vlada cijeniti više kompetencije nego li sposobnost brzog presvlaćenja kaputa”. (Ivan Brodić)