Policija u Indoneziji u lovu na pripadnike Islamske države

Indonezijska policija u petak traga za islamskim militantima nakon napada u glavnom gradu u kojem je poginulo dvoje ljudi, a mjere sigurnosti su pojačane diljem zemlje.

Pet muškaraca naoružanih eksplozivima i pištoljima napalo je u četvrtak policijsku postaju i kafić Starbucksa u blizini trgovačkog centra Sarinah u samom središtu Džakarte, ubivši jednog kanadskog i jednog indonezijskog državljana, dok je 20 osoba ranjeno. Dvojica napadača su se raznijela, dok su trojica poginula u obračunu s policijom. “U potrazi smo za drugim ćelijama i njihovim pripadnicima. Sigurnost je pojačana u vladinim uredima, policijskim stanicama, veleposlanstvima i trgovačkim centrima”, kazao je šef policije Tito Karnavian.

Karnavian je krivnju za napad svalio na skupinu koju predvodi Bahrun Naim, indonezijski ekstremist za kojeg se vjeruje da je trenutno u Siriji i koji se bori u redovima Islamske države. Prema njegovim riječima, Bahrun je svojim operativcima u Indoneziji naredio da izvrše napade na policiju i mjesta koje Zapadnjaci posjećuju tijekom Božića i Nove godine.

You may also like

0 comments