Home Energetika Pojavila se prva benzinska crpka s novim brandom

Pojavila se prva benzinska crpka s novim brandom

by Energypress.net

Shell u Hrvatskoj

Prva benzinska postaja Shell u Hrvatskoj otvorena je u predgrađu Zagreba Sesvete u ulici Zagrebačka 162. Benzinska pumpa Shell ušla je u Hrvatsku nakon što je grčka kompanija Coral stekla 75 posto udjela u hrvatskom distributeru goriva Apios.

Kupnjom Apiosa tvrtka je promijenila ime u Coral Croatia, a marku Apios zamijenila je markom Shell. U cijeloj će Hrvatskoj biti otvoreno 26 benzinskih pumpi ove marke.

Coral je osnovan 1926. godine pod imenom Shell Hellas, a Coral je preimenovan 2010. godine kada ga je preuzela jedna od najvećih grčkih poslovnih grupacija Motor Oil Hellas.

Sa oko 700 benzinskih servisa Shell u Grčkoj, Coral je lider na grčkom tržištu distribucije nafte. Kompanija uključuje veleprodaju i maloprodaju širokim asortimanom naftnih derivata za kupce u industriji, trgovini i transportu.

Matična kompanija Motor Oil Group sada upravlja s tri glavna brenda u grčkoj naftnoj industriji: Shell, Avin i Cyclon i pod svojim kišobranom ima čak 1.400 benzinskih pumpi..

Kupnjom Apiosa u Hrvatskoj i jedinstvenom snagom robne marke Shell, Coral and Motor Oil Group nastavljaju uspješno širiti svoju poslovnu mrežu koristeći svoje veliko iskustvo u maloprodaji naftnih derivata u Grčkoj i jugoistočnoj Europi.

Related Posts