Pojačan zaostatak europskih brodogradilišta

Analiza VSM-a

Europska brodogradilišta pojačavaju zaostatak za azijskim konkurentima pa bi Europa mogla u sljedećih deset godina izgubiti stratešku poziciju u brodogradnji, ocjenjuju menadžeri iz europskog brodograditeljskog sektora.

Od ukupne vrijednosti narudžbi od 30 milijardi dolara, brodovlasnici iz EU-a prošle su godine južnokorejskim tvrtkama dodijelili 57 posto, a kineskim 38 posto toga iznosa, dok je samo jedan posto otišao u zemlje EU-a, priopćila je Udruga brodogradnje i maritimne industrije (VSM).

“Nakon dvije slabe godine Europa je ponovno izgubila tlo pod nogama u pogledu novih narudžbi”, rekao je izvršni direktor VSM-a Reinhard Lueken.

VSM se godinama žali da Kina i Južna Koreja podupiru svoja brodogradilišta subvencijama s više milijardi eura.

“Uobičajeni tržišni mehanizmi zaustavljeni su vladinim intervencijama u Aziji”, rekao je Lueken. Unatoč rekordnoj potražnji u nekim tržišnim segmentima, u 2021. su cijene bile i do 30 posto niže od onih u 2007. i definitivno ne pokrivaju troškove”, kažu europski naručitelji.

Nakon pada u 2020. zbog pandemije koronavirusa, globalno tržište novih brodova otprilike se udvostručilo u 2021. godini, a posebno kontejnerskih brodova.

No s premalo posla koji ugovaraju, europske zemlje su u opasnosti da potpuno izgube svoje brodograđevne kapacitete, objavio je VSM.

You may also like