Plenković vrbuje HNS-ovce u Saboru za parlamentarnu većinu

Iako je jučer nakon Predsjedništva HNS-a izgleda da neće biti ništa od njihovog ulaska u Vladu s HDZ-om ipak je moguć preokret. Naime, HNS-ov saborski zastupnik Milorad Batinić rekao je da odluka predsjedništva o nesuradnji HDZ-om nije konačna već je donosi Središnji odbor koji zasjeda danas u 17 sati.

”Danas je Središnji odbor. Odluka Središnjeg odbora kao najvišeg tijela može utjecati i na tijek daljnjih razgovora. Da li će doći do toga ne mogu kazati. Ja ne znam kako će Središnji odbor odlučiti”, kazao je Batinić i dodao da je moguće da Središnji odbor odluči drugačije.

Kako doznaje N1 televizija od jednog člana Predsjedništva HNS-a ovakav scenarij je itekako moguć, a navodno je već počelo vrbovanje članova Središnjeg odbora da glasuju za koaliciju s HDZ-om. “I dalje postoji snažan pritisak i iz HDZ-a i iz dijela Središnjeg odbora da se ide u savez s HDZ-om. Ta struja mogla bi imati većinu na Središnjem odboru od 130 članova”, rekao je naš izvor prema kojemu bi to bio kraj HNS-a.

Podsjetimo, Predsjedništvo HNS-a odlučilo je sinoć da stranka ne ulazi u Vladu s HDZ-om, a šef HNS-a Ivan Vrdoljak odlučio je podnijeti ostavku na sve političke funkcije. “Nakon duge rasprave na Predsjedništvu bilo je apsolutno vidljivo da će se stranka podijeliti. Ja to nisam želio dozvoliti i odlučio sam predložiti Predsjedništvu da HNS ne ide u Vladu s HDZ-om i da podnosim ostavku na sve političke funkcije”, kazao je Vrdoljak novinarima.

Saborski zastupnik HNS-a Milorad Batinić rekao je da odluka Predsjedništva o nesuradnji HDZ-om nije konačna već je donosi Središnji odbor. ”Danas je Središnji odbor. Odluka Središnjeg odbora kao najvišeg tijela može utjecati i na tijek daljnjih razgovora. Da li će doći do toga ne mogu kazati”, rekao je.

“Ja ne znam kako će Središnji odbor odlučiti”, kazao je i dodao da je moguće da središnji odbor odluči drugačije!

Ako bivši predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak napusti Hrvatski sabor kako je najavio, nakon neuspjeha koji je doživio pokušavajući dogovoriti koaliciju s HDZ-om, tamo će ga zamijeniti Stjepan Čuraj, doznaje tportal iz HNS-a.

Čuraj je bio 13. na listi Narodne koalicije, na kojoj je osvojio 2887 glasova ili 6,18 u postotcima, što je bio treći rezultat s te liste odmah iza Vrdoljaka i SDP-ovca Domagoja Hajdukovića.

Čuraj je 37-godišnji predsjednik Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a. Bliski je suradnik Ivana Vrdoljaka. Član je HNS-a 10 godina. Završio je dva fakulteta, Ekonomski i Pravni.

Prema podacima iz njegove biografije, Čuraj je bio vijećnik u Gradskom vijeću grada Osijeka (2008.-2009.), vijećnik u skupštini Osječko-baranjske županije u dva mandata (2009. i 2013.), potpredsjednik skupštine Osječko-baranjske županije (2009.-2011.) i predsjednik Savjeta za EU i međunarodnu suradnju Osječko-baranjske županije (2011.- 2013.) i Grada Osijeka (od 2013.).

U profesionalnoj karijeri radio je kako, navodi u biografiji, na poslovima projekt menadžera i u nevladinom sektoru. Bio je osnivač i suvlasnik tvrtke za promidžbu Inuendo (od 2008), a unutar tvrtke Športski objekti radio je na radnim mjestima voditelja investicija i projekata, zamjenika direktora, te naposljetku od 2013. direktora Društva, piše tportal.

You may also like

0 comments