Plenković: U proteklih nekoliko dana nije bilo kontakata s Todorićem

Andrej Plenković komentirao je u Banskim dvorima i “lex Agrokor”, poručivši da je zakon na snazi, i da bi se aktivirao Agrokor najprije treba podnijeti zahtjev Trgovačkom sudu.

“Ako se to pokrene, Vlada će biti spremna. Ja ne mogu prejudicirati”, kazao je o tome kada će se aktivirati.

Upitan je kako su bankari reagirali na zakon, tko će biti vladin povjerenik u Agrokoru, hoće li Alvarez uključen u situaciju te hoće li građani podnijeti dio tereta sanacije koncerna.

“Što se tiče razgovora s bankarima, sastao sam se s koordinacijom šest banaka i održan je sadržajan i detaljan sastanak. Bankari su shvatili koliko je Vlada detaljno upoznata”, naveo je, dodajući kako vjeruje da su otišli s uvjerenjem da se Vlada nosi s tim vrlo dobro.

“Sve banke, barem ovih šest, zadovoljne su činjenicom da je Vlada donijela zakon, smatraju ga primjerenim okvirom, rješenjem za izlazak iz situacije. Spremni su dati novu, svježu likvidnost da se omogući isplata plaća, deblokada i normalan ciklus poslovanja, normalno i kvlitetno funkcioniranje gospodarstvo. Napravili smo korake koje očekuju i dobavljači”, kazao je Plenković.

Što se tiče Alvareza, navodi: “o budućem angažmanu razgovarat ćemo kasnije”.

Budući da su dobavljači dali rok Agrokoru koji ističe danas, Plenković je kazao da je u kontinuiranom kontaktu s njima.

“Što se tiče roka, ja sam se s velikom skupinom dobavljača čuo, kao i HGK, ministar Tolušić kontaktira s OPG-ima, ministrica Dalić se također sastala s dobavljačima. Naši kontakti su intenzivni i kontinuirani, apeliram na njihovo strpljenje i tijekom idućeg tjedna bi se trebala razriješiti ova situacija”, kazao je premijer.

Na pitanje je li kontaktirao sa samim Ivicom Todorićem, odgovara: “U proteklih nekoliko dana nije bilo kontakata, ali smo se ranije vidjeli”, prenio je N1.

You may also like