Plenković u Dubrovniku: Partneri moraju znati tko se ponaša državnički, a tko kavanski

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković iskoristio je međunarodni skup u Dubrovniku kako bi ukazao na neprimjerene izjave svog premijerskog protukandidata Zorana Milanovića i objasnio da je to učinio zato što partneri Hrvatske moraju znati tko se ponaša državnički i odgovorno, a tko kavanski i diletantski.

Novinari su pitali Plenkovića je li bilo primjereno koristiti međunarodni dubrovački forum za izbornu kampanju, jer je u govoru spomenuo i izjave čelnika SDP-a Zorana Milanovića o BiH i Srbiji koje su izazvale buru u javnosti.

Na skupu na kojem sudjeluje ministar vanjskih poslova BiH trebalo se dotaknuti tih tema, odgovorio je Plenković. “Naši partneri moraju znati tko se ponaša državnički, tko se ponaša odgovorno, na način koji doliči onome tko preuzima odgovornost u državi, a ne ponašati se kavanski, diletantski, neodgovorno, kao što se imali prilike čuti prije nekoliko dana”, rekao je.

Plenković, koji je kao potpredsjednik vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta govorio na panelu Gobalni izazovi, rekao je da su BiH, zaštita Hrvata kao konstitutivnog naroda u toj zemlji i potpora BiH u eurointegracijama, ključni hrvatski vanjskopolitički prioriteti.

Predsjednik HDZ-a u razgovoru s novinarima naglasio je da je on vjerodostojan, da stoji iza svojih riječi iza kojih slijede i djela, te da će to raditi i kao budući hrvatski premijer nakon pobjede na izborima. “Hoću Hrvatsku učiniti pristojnim, uljuđenim društvom, a ne da se ljude diskvalificira ljude na osobnoj, nedopustivoj razini, koju smo mogli čuti prije nekoliko dana”, rekao je Plenković.

You may also like