Home Hrvatska Plenković: Radimo na smanjenju broja ministarstava

Plenković: Radimo na smanjenju broja ministarstava

by Energypress.net

Završen je današnji sastanak Mosta i HDZ-a na kojem se razgovaralo o ustroju buduće vlade. Božo Petrov i Andrej Plenković potvrdili su da je dogovor o konačnom paketu, kojeg često spominju, vrlo blizu.

”Tema je bila ustroj buduće Vlade. Govorili smo detaljno o nadležnostima u resorima i željama i ambicijama HDZ-a i Mosta o kojim resorima su fokusirani naši prioriteti. Blizu smo rješenja za učinkovitu vladu. Dogovoreno je da se sutra tijekom popodneva održi novi susret nakon kojeg bismo se sasvim približili uspostavljanju kvalitetne suradnje buduće stabilne većine i buduće stabilne vlade.”, kazao je Plenković.

Naglasio je kako je cilj u ponedjeljak predsjednici na Pantovčak donijeti 76 potpisa kako bi dobili mandat za sastavljanje buduće vlade. ‘Čuli smo HDZ-ove prijedloge i dali smo svoje o tome kako vidimo buduću izvršnu vlast. Sad ćemo o samim prijedlozima proći kroz svoja tijela. Realno je očekivati rješenje kroz par dana”, kazao je Petrov.

Nije htio govoriti o imenima i konkretnim ministarstvima ”dok se ne dogovori kompletan paket”. ”Možemo samo reći da će se dogovarati cjelokupan paket, a informacije ćemo dati nakon dogovora”, kazao je Petrov kazavši kako je nastavak pregovora dogovoren za sutra u 15 sati.

Plenković je najavio i razgovor s manjinama, ali je kazao kako je u ovom trenutku dogovor s Mostom prioritet. ”S manjinama ćemo nastaviti razgovor. Prioritet je većina Mosta i HDZ-a. Mi te razgovore nastavljamo ovog tjedna i nadam se da će to rezultirati velikom potporom kad dođemo kod predsjednice. Radimo na tome da broj ministarstava bude nešto manji nego što je to bio dosad. Vjerojatno će se spajati neka ministarstva”, kazao je Plenković za N1.

Related Posts