Home Hrvatska Plenković pridobio dio suspendiranih HSS-ovaca?

Plenković pridobio dio suspendiranih HSS-ovaca?

by Energypress.net

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak tri dana nakon izbora odlučio je po kratkom postupku suspendirati stotinjak članova HSS-a. Među njima su i poznata imena poput Marijane Petir i Darka Korena.

Na dušu im se stavlja bojkot kampanje i otvoreno navijanje za suprotni tabor. Nije diktator, no suspendiranima je predsjednik stranke poslao jasnu poruku – budite tiho. No, tiha nikad nije bila Marijana Petir – i ona ima svoju poruku za Krešu Beljaka. “Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima”, kazala je Petir, a šutio nije ni Koren.

Suspendirani članovi od početka zamjeraju Beljaku koaliranje sa SDP-om, pa se u kampanji nisu ni trudili, štoviše, otvoreni su navijali za HDZ-e, koji i dalje HSS ne pušta na miru, pa se spekulira o dvojici HSS-ovaca koji bi mogli podržati Andreja Plenkovića. Protiv koaliranja s SDP-om bio je i bivši predsjednik stranke. Zbog toga je dan prije izborne šutnje dobio veliku zahvalu samog Plenkovića, piše N1.

“Ja mislim da gospodin Plenković ne pokušava nikoga pojedinačno pridobivati niti da on nije na takvom putu. Neće gospodin Plenković trebati pridobivati, mislim da će se neki ljudi koji dobro razmišljaju o budućnosti Hrvatske sami se ponuditi i pristupiti tome”, kazao je o tome Beljakov prethodnik Branko Hrg.

Related Posts