Plenković pojasnio: Rimac s lista izbacila županijska organizacija

Izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem, predalo je u subotu u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za parlamentarne izbore.

Plenković je kazao da tijekom dogovaranja lista nije bilo niti pobuna, niti pretumbacija. “Proces usuglašavanja HDZ-a za liste bio je transparentan i uključiv. Svi prijedlozi su došli s terena. Imamo kvalitetne kandidate, dvije nositeljice lista, i u drugoj i u devetoj jedinici, što je također bitna poruka. Imamo ljude s iskustvom i partnere”, rekao je Plenković, koji smatra da se radi o kvalitetnom spoju koji će i birači prepoznati.

“Vraćamo vjerodostojnost HDZ-u s našim programom”, rekao je.

“Gospodin Glasnović je jučer odustao, poslao nam je pismo o tome”, odgovorio je na novinarsko pitanje. “Žao mi je, nisam stekao dojam da će to ići u tom smjeru, budući da na Središnjem odboru to nije dao do znanja.”

S Hrastom su dogovorili dvoje kandidata, no neće biti potpisani kao “Hrastovi”, već kao pojedinci.

Na pitanje reportera N1 zašto je to tako, kao i drugo novinarsko pitanje o tome znači li to da na neki način varaju birače, Plenković kaže da to nije istina, već se samo radi o političkom dogovoru između Hrasta i HDZ-a.

“U 9. smo jedinici slijedili preporuke s terena. U tom izboru kojeg su imali nije bilo kandiata iz Knina i nismo bili u mogućnosti raditi protiv odluke županijske organizacije”, rekao je šef HDZ-a na pitanje zašto na listama nema Josipe Rimac.

“Nije bila odluka vodstva da Rimac ne bude na listi, nego je to bio prijedlog županijskog HDZ-a.”

Misli da je debata na HRT-u, koju je sinoć “odigrao” sa Zoranom Milanovićem, bila dobra. “Nadam se da su birači imali priliku čuti stajališta i HDZ-a i SDP-a.”

“Mislim da smo jasno izložili stavove, pred nama je 4 tjedna do izbora i iskoristit ćemo ih na najbolji način.”

Plenković je najavio i da će formalno gospodarski program predstaviti u srijedu, a službenu kampanju 16. kolovoza počinje u Hvaru, na obilježavanju 2400 godina Starog grada.

You may also like

0 comments