Plenković: Očekujem napredak pregovora s Mostom

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da od razgovora s Mostom očekuje napredak dok je glavni tajnik stranke Gordan Jandroković poručio kako HDZ i Most još uvijek ne razgovaraju o podijeli ministarstava, najavivši kako su sada na dnevnom redu razgovori o ustrojstvu i budućem programu rada vlade.

Plenković je, upitan što očekuje od razgovora s Mostom, u ponedjeljak kratko novinarima poručio da “očekuje napredak”. Jandroković je, na novinarski upit razgovaraju li s Mostom o podjeli ministarstva te jesu li im spremni ponuditi više od četiri ministarstva, kazao da se o tome još ne razgovara.”O tome još nije vrijeme za razgovor. Još uvijek razgovaramo o sedam točaka koja je predložio Most. Otvorit ćemo razgovore o ustrojstvu vlade i o njezinom budućem programu. To je sada na dnevnom redu, a o tim pitanjima razgovarat ćemo kada za to dođe vrijeme”, kazao je Jandroković novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Dodao je i da je dinamika razgovora dobra i da danas, kao i dosad, očekuje konstruktivne razgovore na kojem će napraviti još jedan korak prema formiranju stabilne parlamentarne većine i vlade.

Upitan hoće li na konzultacije kod predsjednice Republike Kolinde Grabar – Kitarović odnijeti dovoljan broj potpisa odgovorio je kako je o tome još rano govoriti jer još uvijek razgovaraju s Mostom i predstavnicima nacionalnih manjina.

Smatra kako je bitno sve obaviti u ustavnim rokovima. Pojasnio je i da je nakon objave službenih rezultata parlamentarnih izbora dvadeset dana rok za prvu sjednicu Sabora. “Napravit ćemo ono što je potrebno kako bismo mogli konstituirati Sabor, a odmah nakon toga imati i novu vladu”, poručio je.

You may also like

0 comments