Plenković obećao isplatu plaća radnicima Uljanika

Uoči sjednice Vlade u Puli oko Uljanika, premijer Plenković održao je govor na svečanoj sjednici grada Pazina. Osvrnuo se i na problem brodogradilišta. ‘Danas će krenuti isplata plaća radnicima Uljanika za kolovoz’, rekao je u Pazinu premijer.
“Mi ćemo danas nakon boravka u Pazinu otići u Pulu i posjetiti Uljanik. To je najkrupniji gospodarski problem Istre i jedan od najkrupnijih problema kojim se bavi Vlada. Tražit ćemo rješenje za održivost brodogradnje, ali mora biti na zdravim temeljima i na tržišnim načelima… Prvih pet godina članstva u EU je iza nas i sve se mora raditi na zakonit način, u skladu s europskim propisima. Dobra volja da se nastavi proizvodnja u Puli je tu, da nije tako ne bi Vlada dala jamstva u siječnju”, rekao je premijer.

Premijer je također u izjavi novinarima poručio da danas kreće isplata plaća za kolovoz kao što je i obećao radnicima i sindikatima Uljanika. Rekao je da će na sjednici Vlade u Puli za širu javnost biti održana prezentacija o povijesti brodogradnje kao i o njenom stanju danas.

Plenković je u svom govoru podsjetio da će poslijepodnevna sjednica Vlade biti prva koja je održana u Puli, a treća u Istri. “Time želimo reći koliko nam je važno da svi u Istri razumiju što Vlada želi napraviti”, rekao je Plenković i podsjetio da će se u Pulu vratiti Hrvatska vojska sa središtem za bespilotne letjelice, da su riješeni problemi financiranja pulske bolnice te da se u Pazin vraća sud.

Hvalio je Istru i Istrane, njihovu hrabrost u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu, kao i njihov doprinos u Domovinskom ratu. Podsjetio je i da je predstavnik talijanske manjine Furio Radin, potpredsjednik Sabora i dio vladajuće većine. “U Hrvatskoj se svi moraju dobro osjećati, bez obzira na nacionalnost. To je politika ove Vlade i svih koji žele moderno, ravnopravno društvo u kojem svi imaju jednake šanse”, rekao je premijer.

You may also like

0 comments