Plenković: Neka me pitaju o mojoj imovini ukoliko ih zanima

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u sklopu predizborne kampanje u petak je posjetio IV. izbornu jedinicu.

“Idem s hrvatskim narodom i tumačim aspekte našeg programa. Ovo je za HDZ pobjednička izborna jedinica i ovdje očekujem uvjerljiv doprinos izvrsnim rezultatima mojih kolegicama i kolegama”, rekao je Plenković u Virovitici.

Upitan zašto još nije predao imovinsku karticu, Plenković je rekao da to još ne može. “Čim se za to steknu zakonski uvjeti, predat ću je. Konzultirao sam se s Povjerenstvom, ako niste zakonski pokriveni ne možete je predati. Koga zanima može me pitati.”

U Hrvatskoj je više od 300.000 građana i njima HDZ planira posvetiti posebnu pozornost. “Onima koji su u poziciji da imaju dugovanja prema državi, javnim poduzećima omogućit ćemo otpis duga u iznosu do jedne prosječne plaće sa svim kamatama. Također, treba promijeniti ovršni zakon da se ne može ovršiti jedina nekretnina”, rekao je Plenković.

Na pitanje zašto to HDZ već nije promijenio, Plenković je odgovorio da on “odgovara za HDZ od 17. srpnja i buduću Hrvatsku vladu”, ali se ipak pohvalio smanjenjem javnog duga. “Smanjenje javnog duga komentiram vrlo kvalitetnim radom našeg ministra financija Zdravka Marića. To je rezultat gospodarskog rasta, ali i vrlo mudrog upravljanja rashodovnom stranom našeg proračuna.”

Ivan Vrdoljak kazao je da bi on radije koalirao s HDZ-om nego amaterskim Mostom. Za šefa HDZ-a situacija je jasna. “Ja idem za tim da HDZ osvoji većinu. Da njen predsjednik koji ima politički i izborni legitmitet bude u poziciji formirati vlast. Velika koalicija nije opcija za nas. Oni koji to plasiraju su ili na margini ili pali ili se bore da prijeđu prag pa želi prikazati HDZ i SDP istima. Velike su razlike između nas i siguran sam da su to birači prepoznali. Mislim da sam uspio u promjeni političkog dijaloga. Želim europsku Hrvatsku”, rekao je Plenković, a prenio N1.

You may also like

0 comments