Home Hrvatska Plenković: Krećemo u konkretne dogovore o stabilnoj vladi

Plenković: Krećemo u konkretne dogovore o stabilnoj vladi

by Agencije

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je da već od ponedjeljka kreću u konkretne dogovore kako bi Hrvatska dobila od HDZ-a predvođenu novu stabilnu Vladu.

“Od sutra (ponedjeljka) krećemo u konkretne dogovore kako bi Hrvatska dobila od HDZ-a predvođenu novu stabilnu vladu”, poručio je Plenković u govoru nakon predstavljanja rezultata prijevremenih izbora u DIP-u u ponoć. Zahvalio je građanima na podršci njegovoj stranci, kao i svim HDZ-ovim kandidatima, nositeljima lista i njegovim suradnicima na ostvarenim rezultatima.

Plenković je, praćen čelnicima stranke i partnerskog HSLS-a Darinkom Kosorom, istaknuo kako je HDZ otvoren za suradnju s onim strankama koje su im programski i svjetonazorski bliske. Najavio je da će u ponedjeljak održati sjednicu Nacionalnog vijeća, razgovarati sa svojim partnerima i dogovoriti političku platformu za poslijeizborne razgovore.

Naglasio je kako će inzistirati da iduća hrvatska vlast bude stabilna i europski orjentirana, kako su im to poručili i europski prijatelji – Joseph Daul, Doris Pack i drugi. “Teme koji su oni digli u kampanji su naše teme, hrvatske i europske teme, usmjerene na budućnost i to će biti teme buduće hrvatske Vlade”, naglasio je.

Poručio je da će voditi posebnu brigu o mladima, o hrvatskom selu i ruralnom razvoju, istaknuvši da će poljoprivreda i boljitak ljudi na selu biti jedan od ključnih prioriteta nove Vlade. Također, vodit će računa o radnicima jer je HDZ stranka koja u fokus stavlja pojedinca, njegovu odgovornost i poduzetništvo, a zalagat će se i da prava radnika budu kvalitetno uređena te će se boriti za bolji položaj umirovljenika.

Predsjednik HDZ-a podsjetio je da su prije oko dva mjeseca bili u nezavidnom položaju, istaknuvši da su mu ciljevi bili HDZ postaviti u desni centar, gdje ga je vidio i prvi hrvatski predsjednik i utemeljitelj Franjo Tuđman. “Svi zajedno smo u rekordno kratkom roku to i učinili. Takav pristup i orjentacija HDZ-a naišla je na plodno tlo svih članova. U kampanji smo tijekom ljetnih mjeseci unijeli novu kulturu komunikacije i dijaloga te vratili politici sadržaj”, istaknuo je.

Podsjetio je kako je njihov program bio usmjeren na budućnost, gospodarstvo, konkurentnost i nova radna mjesta, demografsku i natalitetnu politiku, snažne institucije i društvenu solidarnost i uključenost. Smatra da su te njihove ključne poruke bile prepoznate od većine birača.

Related Posts