Plenković: Imamo sve ministre!

HDZ će danas u Središnjici stranke održati sjednicu Predsjedništva HDZ-a i sjednicu Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon toga mandatar Andrej Plenković napokon će i javnosti objaviti imena svojih budućih ministara.

Uoči dolaska u stranku u utorak ujutro, Andrej Plenković je dao do znanja da je kadrovska križaljka rješena, piše N1.

“Poslije ćemo, danas će biti pravih izjava, tako da ne improviziramo jutros. Imamo još neke konzultacije, sve ćemo vam reći na vrijeme”, bez saslušavanja pitanja novinara”, poručio je mandarat Vlade. 

No na pitanje ima li već sve ministre, kaže: “Imamo sve! Ali ću vam reći kad dođe vrijeme.”

Plenković je, podsjetimo, sinoć sa suradnicima u stranci bio sve do ponoći.

Kadrovska rješenja do kojih je mandatar došao bit će poznata danas poslijepodne, nakon Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke.

Jučer, u ponedjeljak, u stranci su se izmjenjivali mnogi potencijalni kandidati za ministre, ali nijedan koji je spominjan kao zamjena ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću, no Plenković konzultacije održava i na drugim lokacijama, što je vjerojatno bio slučaj i s nasljednikom/com Zlatka Hasanbegovića.

Podsjetimo, čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je u ponedjeljak navečer kako očekuje da će Sabor u srijedu izglasati novu hrvatsku Vladu u kojoj će, najavio je, sjediti i trojica dosadašnjih Mostovih ministara: Slaven Dobrović, Ante Šprlje i Vlaho Orepić, te Ivan Kovačić kao potpredsjednik Vlade i ministar uprave.

You may also like

0 comments