Plenković i Zvizdić dogovorili jačanje odnosa i zajedničku sjednicu vlada

Hrvatski premijer Andrej Plenković i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarali su u utorak u Mostaru o unapređenju odnosa između Hrvatske i BiH, posebice o jačanju gospodarske suradnje, te su za početak lipnja dogovorili održavanje zajedničke sjednice hrvatske vlade i Vijeća ministara.

 “Razgovarali smo o unapređenju odnosa Hrvatske i BiH, mogućnostima jačanja daljnje gospodarske suradnje i ulaganja. Ono što smo dogovorili jest zajednička sjednica hrvatske vlade i Vijeća ministara BiH u lipnju, poslije lokalnih izbora u Hrvatskoj”, rekao je Plenković novinarima.

Plenković je kazao da je sa Zvizdićem razgovarao i o europskom putu BiH te o ispunjavanju upitnika Europske komisije, što bi u BiH trebalo biti završeno do ljeta, izrazivši nadu da će Europska komisija nakon toga predložiti da BiH dobije status kandidata.

Hrvatski premijer istaknuo je da je “Hrvatska glavni zagovaratelj BiH na njenom europskom putu”.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH kazao je kako je razgovor s hrvatskim premijerom bio zasnovan na međusobnom razumijevanju i potpunoj opredijeljenosti za daljnji razvoj dobrosusjedske i regionalne suradnje.

Po njegovim riječima, na zajedničkoj sjednici koja je dogovorena biti će razmotrena dinamika daljnje suradnje dviju zemalja te potpisano nekoliko sporazuma koji se odnose na unapređenje gospodarske suradnje, infrastrukturnu povezanost te ukupne odnose.

Plenković i Zvizdić razgovarali su na marginama mostarskog Sajma gospodarstva i o raspletu zbivanja s Agrokorom.

You may also like