Home Hrvatska Plenković: Crikus u HDZ-u ne prolazi

Plenković: Crikus u HDZ-u ne prolazi

by Energypress.net

[vc_row][vc_column width=”1/3″]Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZa zasjedali su u utorak u Karlovcu dan nakon izbacivanja Darka Milinovića iz stranke.[/vc_column][vc_column width=”2/3″]”Raspravili smo sve aktualne političke teme, dogovorili prirpeme za daljnje aktivnosti tijekom mjeseca rujna, početak rada u Saboru, razmotrili smo unutarstranačka pitanja uključujući i jučerašnju odluku, gdje su svi suglasni oko onoga što se dogodilo oko kolege Milinovića. Razgovarali smo i o izborima u BiH, sutra putujemo u Livno kako bismo otvorili konzultar RH u Livnu”, rekao Plenković nakon sjednice, ponovivši još jednom kako je vladajuća većina stabilna.[/vc_column][/vc_row]

Novinari su premijera pitali je li u redu da je Milinović izbačen na telefonskoj sjednici te da se sam nije mogao braniti? “Razlika između HDZ-a i drugih političkih stranaka je da smo mi ozbiljna, konsolidirana stranka i rješavamo ključne probleme hrvatskog društva. rekao sam da takvo ponašanje nekoga s takvim iskustvom nije normaln. Kao predsjednik stranke to ne dopopuštam”, odgovorio je Plenković te dodao:

“Mislite da od 4. siječnja do danas nismo razgovarali? Razmislite malo, odvrtite film. Govorimo o razdoblju od 4. siječnja kada smo oraspustili županijski odbor i orgnaziriali izborni proces. Taj proces bit će okončan 9. rujna. Ovo što se dogodilo ne može proći. Cirkus u HDZ-u ne me može proći.”

Ako se Milinović vrati u Sabor i uskrati potporu vladajućima, hoće li većina pasti? “Nećemo pasti, mi smo vladajuća većina. Nebitno mi je je li jedan zastupnik više ili manje. Bitno je da smjer stranke bude kakav želim, da imidž bude kakav želim, da smjer Vlade i države bude kakav želim. I to nema cijenu”, kazao je Plenković.

Related Posts