Home Politika Plenković će razgovarati sa Orbanom na Malti

Plenković će razgovarati sa Orbanom na Malti

by Marijan Opacak

Hrvatski premijer Andrej Plenković u petak sudjeluje na neformalnom sastanku vrha zemalja EU na. Čelnici Unije na Malti će razgovarati o migracijama, a glavne teme rasprava bit će središnja sredozemna ruta i Libija.

“Naravno da će temeljna rasprava biti priprema za 60. godišnjicu Rimskih ugovora, o budućnosti Europe nakon Brexita, mijenjajući globalni kontekst… To će biti srž razgovora”, kazao je Plenković po dolasku na Maltu, prije početka sastanka.

Naglasio je kako Europska unija mora zadržati jedinstvo, “pogotovo u ovakvim okolnostima gdje je Hrvatska nova članica EU koja je prigrlila sve vrijednosti. Treba naći kontekst u kojem Europa mora pokazati da je jedinstva i spremna na nove izazove”.

Očekuje se da će se premijer Andrej Plenković danas sastati s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom i razgovarati o slučaju Ina-MOL.

“Mi ćemo se tijekom dana vidjeti, sjedimo relativno blizu, imat ćemo prilike razgovarati. Sigurno ćemo dotaknuti bilateralne odnose i najaktualniju temu”, kratko je komentirao premijer.

(Agencije)

Related Posts