Home Energetika Plenković: Bolje je da plan gospodarenja otpadom donese buduća vlada

Plenković: Bolje je da plan gospodarenja otpadom donese buduća vlada

by Agencije

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je da se za skidanje Prijedloga plana gospodarenja otpadom s dnevnog reda sutrašnje sjednice Vlade HDZ odlučio zato što je potrebno prethodno provesti tridesetodnevnu javnu raspravu, a drži i da je prirodnije da ga donese buduća vlada, koja će ga i provoditi.

“Ovaj plan gospodarenja otpadom ima sadržajnih nepotpunosti koje treba nadopuniti i prirodnije je da dokument donese buduća vlada koja će ga operativno provesti jer se plan odnosi na narednih šest godina, uz sufinanciranje Europske unije i jedinica regionalne i lokalne samouprave”, rekao je Plenković u Karlovcu odgovarajući na pitanja novinara o skidanju Mostovog Plana za gospodarenje otpadom sa dnevnog reda sutrašnje sjednice Vlade. Rekao je i da neće biti sankcijam Europske komisije zbog nedonošenja plana.

Novinare je zanimalo hoće li sukob HDZ-a i Mosta štetiti mogućem zajedničkom formiranju buduće vlade, na što je Plenković rekao da on tu ne vidi sukob.

“To je razmimoilaženje u stavu da se nanovo i precizno definiraju ciljevi u domeni zaštite okoliša za narednih šest godina, za svrhovito korištenje centara za gospodarenje otpadom, te će se plan usvojiti nakon temeljite javne rasprave, na dobrobit svih nas”, rekao je Plenković, odgovarajući na pitanja novinara koji su pratili prdizborno predstavljenje HDZ-ovih kandidata u četvrtak u Karlovcu.

Iako se očekivalo da će Plan gospodarenja otpadom napokon biti uvršten na dnevni red sjednice Vlade, to se nije dogodilo zbog protivljenja HDZ-a na užem kabinetu Vlade održanom danas uoči sutrašnje sjednice. Ministar Slaven Dobrović izjavio je da nije iznenađen odlukom HDZ-a da ne podrži Plan gospodarenja otpadom jer taj plan zaustavljaju “stranke koje žele da se sve nastavi po starom”, te istaknuo da ga je Vlada trebala donijeti interesu svih građana.

Related Posts