Plenković: Analiza za kupnju dionica INA-e još nekoliko tjedana

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je kako će se na susretu Europske pučke stranke na Malti sastati i s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom s kojim bi trebao razgovarati o Ini i MOL-u, a trenutno se radi analiza modela za kupnju dionica Ine.

Premijeri Plenković i Orban bi trebali razgovarati o želji MOL-a da proda svoj udio dionica u INI i hrvatskoj želji da te dionice kupi. “Ono što u ovoj fazi trenutačno radimo su temeljite analize različitih modela koji bi nas mogli dovesti do tog cilja. Za to će nam trebati još nekoliko tjedana s obzirom da se analiza modela radi vrlo temeljitim i stručnim pristupom na način koji bi iduću fazu mogao učiniti korisnom za ostvarenje našeg cilja”, rekao je Plenković koji je u službenom posjetu Malti te će na tom otoku sudjelovati i na sastanku Europske pučke stranke.

Što se tiče ukupnih hrvatsko-mađarskih odnosa, Plenković je istaknuo kako su oni kvalitetni i dobri, te kako je postignut zajednički dogovor da se pitanje INE i MOL-a odvoji od njih. “Mislim da na tome zajedničkim naporima radimo, kao i naši ministri i drugi kontakti između naših dviju zemalja”, rekao je hrvatski premijer.

You may also like