Plaća za svibanj porasla za 182 kune

Prosječna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ove godine iznosila je 5.679 kuna, prvi je podatak o prosječnoj neto plaći za svibanj koji je u četvrtak objavio Državni zavod za statistiku na svojim mrežnim stranicama.

Usporedba sa mjesecom prije pokazuje da je prosječna plaća za svibanj bila neznatno, za tri kune veća u odnosu na onu isplaćenu za travanj. Na godišnjoj razini pak, u usporedbi sa prosječnom neto plaćom isplaćenom za svibanj 2014. godine, prosječna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za ovogodišnji svibanj nominalno je veća za 3,3 posto ili za 182 kune.

Pri sagledavanju tog podatka treba imati u vidu utjecaj promjena stopa poreza na dohodak koji je u primjeni od početka ove godine. Prosječna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za ovogodišnji svibanj iznosila je pak 8.017 kuna. U odnosu na mjesec prije to je više za šest kuna.Prema prosječnoj bruto plaći za svibanj prošle godine prosječna je bruto plaća za isti mjesec ove godine nominalno veća za 1,1 posto ili za 90 kuna.

You may also like