Pivljanin: Vučić neće dugo šutjeti naprovokacije iz Zagreba

Novinar i kolumnist srpskog Blica Ranko Pivljanin ocijenio je da predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić neće moći dugo šutjeti na izjave hrvatskih političara o Srbiji, usprkos tome što je obećao da srpski dužnosnici neće više komentirati istupe svojih hrvatskih kolega.

Pivljanin je gostujući u Novom danu televizije N1 Srbija, ocijenio da Srbija i Hrvatska funkcioniraju po principu spojenih posuda, gdje svaka jača izjava u jednoj zemlji isprovocira reakciju na drugoj strani. Takvu politiku smatra, kako kaže, nezrelom.

On podsjeća da se svakog kolovoza, uoči godišnjice hrvatske akcije “Oluja”, otvore frontovi između Beograda i Zagreba, te da je to sada pojačano predizbornom kampanjom u Hrvatskoj. Tako je i lider SDP-a Zoran Milanović koji, prema riječima Pivljanina, važi za umjerenog političara, potegao teške reči na račun Srbijekako bi “nadomjestio nedostatak kod pravovjernog dijela hrvatstva”.

Uprkos najavi premijera Vučića da srpski dužnosnici više neće komentirati izjave iz Hrvatske, Pivljanin ne vjeruje da će šutnja predugo trajati. “Zarekao se premijer i ranije na mnogo što. Čisto sumnjam da će izdržati u toj nirvani, u toj mirnoći”, smatra on, a prenosi N1.

Gost Novog dana kaže i da oštra retorika srpskih i hrvatskih političara najviše problema čini običnim građanima, i da ljudi sada trebaju brinuti o svojoj sigurnosti usred turističke sezone. On je ipak izrazio nadu da su oba naroda pametnija od svojih političara.

You may also like