Home Hrvatska Petrov za N1: Milanović ne može biti premijer

Petrov za N1: Milanović ne može biti premijer

by Energypress.net

Petrov je između ostalog napravio i zanimljivu distinkciju između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. Milanović ne može biti premijer poručuje, za Plenkovića još ima nade.

Na pitanje o tome zašto Milanović ne može biti premijer, Petrov je bio jasan. “Tu smo jasno iznijeli stav i prije godinu dana, ne vidim što se značajno promijenilo. Naravno da će na kraju prvo birači reći svoje, nakon toga i Nacionalno vijeće Mosta. Ali, iskreno, ne vidim da se nešto značajno promijenilo. Gospodin Milanović je imao svoju priliku pokazati što može u jednoj vladi koja mu je jamčila stabilnost i volju birača da se zaista provedu reforme u trenutku kad je 2011. dobio mogućnost da zaista nešto napravi, a nije napravio. Tako da ne vidim razlog zbog čega bi bio predsjednik Vlade”, rekao je Petrov.

Komentirao je i Andreja Plenkovića. “Kad bismo mi znali da se zaista HDZ promijenio i da su spremni napraviti nešto za Hrvatsku, da se struktura HDZ-a promijenila, da oni interesni lobiji, koji su na kraju rušili vladu koju su oni predložili prije tri mjeseca, da se to promijenilo, onda bismo mi rekli da se promijenio HDZ. Promjena jednog čovjeka ne znači ništa, to je jedna stvar. Druga stvar, ja iskreno ne znam zbog čega se još uvijek koristi zamjenska pozicija u slučaju da se ne uspije. Treća stvar, mene je iskreno strah, ja ne znam, možda je strah neopravdan, ali bojazan postoji. Ja ne znam hoće li se više slušati interesi građana Republike Hrvatske ili interesi Europske unije. A nama Europska unija nije baš uvijek u svemu bila majka, malo više je nekad bila maćeha”, rekao je Petrov.

Nije Plenkovića, kaže, unaprijed otpisao. “Ja nisam unaprijed otpisao, ja sam rekao da izražavam bojazan, a on je četiri dana imao priliku, prvu priliku koja mu se daje, da pokaže da je spreman raditi, da nije onakav kakvi su bili prethodno ljudi koji su vodili HDZ”, rekao je Petrov. “Ja nemam otpora, ja samo konstatiram da zadnja četiri dana, otkako smo iznijeli jamstva koja tražimo od HDZ-a, to su jamstva koja oni propovijedaju, oni u 4 dana nisu odgovorili da su spremni to napraviti. Mi trebamo imati itekakve bojazni i prema SDP-u i prema HDZ-u”, rekao je Petrov.

Rekao je da očekuje da HDZ i SDP pokažu da su spremni raditi. “Pa neka se provede barem ovih sedam zahtjeva. Stvorit ćete demokraciju u izbornom sustavu, pokazat ćete ljudima gdje je mjesto kriminalcima, zaštitit ćete nacionalne interese kroz gospodarski pojas, pomoći ćete poduzetnicima kroz ukidanje poreza na tvrtku. Nakon toga, smanjit ćete ljudima, kojima se bezobrazno uzima preko ovrha, mogućnost da završe na cesti. Zar to nisu dobre promjene? Zašto ih HDZ i SDP odbijaju, zašto šute?”, pita Petrov.

“Ja ne otpisujem nikoga, ja komentiram njihove postupke. Nakon ovih 10 mjeseci iskustva s političarima na državnoj razini, ja slobodno mogu reći: Ja ne šljivim njihove riječi, ja šljivim njihova djela. Puno toga obećaju, jako malo daju, sve vam uzmu. Ovaj put, zbog povjerenja birača koje su dali Mostu, oni po prvi put neće moći provesti tu praksu. Morat će opravdati povjerenje. Ono što smo mi cijelo vrijeme govorili kroz kampanju, Most je jedini jamac građanima da se promjene mogu dogoditi”, rekao je Petrov.

N1 ga je pitao i zašto unaprijed odbacuje Plenkovića te je li mu i on jednako sporan kao i bivši HDZ-ov predsjednik Tomislav Karamarko. “Ja ne govorim da je jednako sporan kao Karamarko, on se mora dokazati djelima, a to je nešto što ne radi”, rekao je Petrov za N1.

Related Posts