Petrov: Nema podrške niti HDZ-u niti SDP-u

Predsjednik MOST-a Božo Petrov ponovio je u utorak da ta stranka neće koalirati ni sa SDP-om ni s HDZ-om te kako su svi zastupnici MOST-a jedinstveni u tom stavu.

“Medijski spinovi i pritisci na Most sve više jačaju, kalkulirajući kojoj ćemo se opciji prikloniti. U više smo navrata naglasili, a to sam potvrdio javnobilježničkom izjavom da nema koalicije niti sa SDP-om, niti sa HDZ-om. Svi su naši zastupnici u tome jedinstveni, a nakon sastanaka i konzultacija koje u Mostu imamo danas i sutra, izaći ćemo pred javnost s našim prijedlogom te otvoriti pregovore o suradnji (nikako koaliciji) i sa SDP-om i s HDZ-om”, izričit je Petrov u priopćenju.

Ističe kako su “apsolutno netočni” medijski popisi reformi na kojima navodno inzistira MOST, kao i nagađanja o navodnim ministarskim mjestima koje ta stranka traži od dviju velikih koalicija. “Nas fotelje i pozicije ne zanimaju i one nisu naš motiv za bavljenje politikom”, poručuje Petrov. Čelnik MOST-a demantira i informacije da je izložen pritiscima kako bi se priklonio jednoj ili drugoj opciji. “U HDZ-u i SDP-u već su jako dobro provjerili i utvrdili s kim imaju posla, tako da znaju da bi im bilo kakav pritisak mogao biti kontraproduktivan”.

Petrov je nakon sjednice Nacionalnog vijeća u ponedjeljak navečer rekao da će ovoga tjedna održati službene razgovore s predstavnicima Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste o uvjetima pod kojima će podržati novu vladu svojim glasovima u Saboru. Potvrdio je da se čuo s predstavnicima dviju koalicija, ali, istaknuo je, nije bilo službenih kontakata ni s jednom stranom. Kazao je da službeni kontakti počinju u onom trenutku kad sjednu skupa za stol i definiraju svoje uvjete te vide koja će strana na njih pristati.

You may also like