Petrov: Neka se stare političke strukture počnu mijenjati

Potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u nedjelju kako Most zahtijeva da se počne s akcijskim paketom reformi, zahtijeva bolju komunikaciju, više posla, a manje blokiranja zakona, no i dalje smatra da će Vlada opstati i provesti reforme.

Gostujući u Dnevniku HTV-a, Petrov je rekao da je jedini interes ljudi u Mostu da obave što više onoga za što su se zalagali, da oni imaju svoje profesije i ne bi im bio nikakav problem izaći iz Vlade. Dijelom razumijemo i mentalni sklop drugih političkih stranaka koje postoje već 20 godina i kojima je takav odnos teško prihvatljiv, rekao je Petrov, koji međutim vjeruje da će oni prihvatiti “drugačiji, novi, model.”

Vlada će opstati, rekao je Petrov. Komunikacija s premijerom Tihomirom Oreškovićem i prvim potpredsjenikom Vlade Karamarkom postoji, no mediji se, dodao je, više bave onim što govori Milivoj Špika (BUZ) kada najavljuje preslagivanje u Saboru i zastupnik Pero Ćorić (HSP AS) (o imenovanjima. Medije više zanima senzacija nego reforme, koje su počele, rekao je i pritom naveo reforme javne nabave, pravosuđa, javne uprave, te poticaje u poljoprivredi. “Reforme su krenule i pozitivne su, one velike reforme kreću na jesen, jer ih treba pripremiti i bit će pravi test za ovu vladu”, rekao je Petrov.

Većina postoji, a nedostatak kvoruma u Saboru je čista individualna neodgovornost pojedinih ljudi, rekao je Petrov, koji odbacuje nagađanja o preslagivanju.

Odbacio je mogućnost preslagivanja vlasti u suradnji s SDP-om. “Nakon onoga kako su se postavili tijekom pregovora, potpuno je jasno što se može očekivati od njih. Takvog preslagivanja neće biti i normalno je da ga oporba uvijek pokušava prizvati, ali to se neće dogoditi, mogu se dogoditi samo novi izbori”, rekao je Petrov. Nada se, međutim, “da će obje stranke prihvatiti ono što smo se dogovorili na samom početku i što su potpisali da će se provoditi”.

Očekujem od njih da budu odgovorne, da se pojavuljuju Saboru i zasluže plaću, poručio je Petrov. Na pitanje zašto inzisitira na arbitraži za INA-u, Petrov je rekao kako informacije kojima raspolaže kao potpredsjednik Vlade govore da bi sve drugo u tom procesu bilo gubljenje pozicije i nacionalnog interesa. Most to sigurno neće dopustiti, istaknuo je Petrov.

You may also like