Home Energetika Petrov: Neka HDZ kaže je li Konzultantica za njih problem

Petrov: Neka HDZ kaže je li Konzultantica za njih problem

by Energypress.net

Most je na konferenciji za novinare predstavio novoga člana svoje platforme nezavisnih lista, gradonačelnika Novalje Antu Dabu. Nakon njegovog predstavljanja Božo Petrov je odgovarao na novinarska pitanja.

Neizbježno je tako bilo pitanje o aferi “Konzultantica”. “Konkretnije neću ići jer smo prvi tu temu otvorili mi i jasno vam je nakojoj smo strani i što su za nas nacionalni interesi. Smatram da je to prvenstveno problem za HDZ. Prvi tko bi se trebao očitovati je HDZ, a onda tek Povjerenstvo. Pozivam HDZ da se očituje, je li ovo za njih problem ili ne. Naš stav ćete dobiti i bit će u skladu s onime što govorimo od prvog dana.”

Moguće je da se izglasavanje povjerenja Karamarku u Sabori dogodi prije nego što će Povjerenstvo o sprečavanju sukoba interesa iznijeti svoj stav. Kako će u tom slučaju ruku dići Mostovci Petrov nije htio komentirati. “Povjerenstvo nije jedini akter i neće jedino presuditi u ovom slučaju.”

Sindikati su zatražili ocjenu ustavnost Uredbe o smanjenju plaće, a Petrov tvrdi da su razgovori sindikata i Vlade još uvijek u tijeku i da ne želi ništa detaljno komentirati dok oni traju, ali da se nada pozitivnom ishodu. “Ispred Vlade i sindikata postoji još određeno vrijeme razgovora, a tek onda ćemo moći komentirati procese u javnosti. Mislim da stvari sa sastanka trebaju ostati unutar prostorija dok traju razgovori. Nemamo čarobni štapić kojim možemo svima ostvariti sve želje. Znamo u kakvoj smo gospodarskoj situaciji i znam da odgovornost Vlade nije samo za skupinu ljudi zaposlenih u javnom sektoru. O svima moramo voditi računa. Ja se nadam da ćemo se dogovoriti”, piše N1.

Proteklih je dana, nakon što je u Zagrebu održan Hod za život, prosvjed za zabranu pobačaja koji su organizirale udruge na čelu sa Željkom Markić, pobačaj jedna od glavnih tema. Petrov kaže da je osobno za život, ali i protiv zabrana. “Što se tiče pobačaja to dajemo svakome zastupniku na pravo. Moj osobni stav je da sam ja za život, ali to nije službeni stav Mosta. Svaka osoba unutar Mosta ima pravo dati svoj stav po svom nahođenju i mi tu sigurno nećemo biti stranačka mašinerija. Od zabrana niste nikad ništa dobro vidjeli. Za zabrane nisam, za edukaciju jesam. To je ono što u Hrvatskoj nedostaje”, kazao je Petrov.

Related Posts