Petrov neće dati potpise bez fotelja?

Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista, izjavio je danas novinarima da njegova stranka neće dati potpise dok se ne stvore preduvjeti za ostvarenje njihovih jamstava.

“Zastupnici Mosta neće dati potpise kako bi podržali Andreja Plenkovića za mandatara dok god se ne dogovori cijeli paket suradnje u budućoj Vladi Mosta i HDZ-a”, kazao je to prije odlaska na sastanak s predstavnicima HDZ-a Božo Petrov, prenosi Novi list.

Petrov je kazao da to znači da se mora dogovoriti način na koji će se provesti jamstva koja traži Most, način na koji će bit ustrojena Vlada, kao i najvažnije stvari iz njezinog programa. Usto ponovio je da se prvo treba konstituirati Sabor, u njemu usvojiti zakone koji omogućavaju provođenje Mostovih jamstava, te da tek nakon toga može biti formirana Vlada.

Na dodatno pitanje hoće li mostovci dati potpis Plenkoviću prije usvajanja tih jamstava u parlamentu ili tek nakon što ona budu potvrđena, Petrov je odgovorio da potpisa nema dok dvije stranke ne postignu dogovor oko cijelog paketa.

Istaknuti članovi HDZ-a, podsjetimo, danas su potvrdili kako je skupljanje potpisa uoči konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović već počelo. No, iako su imena nekih izabranih zastupnika koji će podržati Vladu Andreja Plenkovića poznata, šef HDZ-a potpise ne namjerava donijeti Predsjednici na prve konzultacije.

U HDZ-ovu središnjicu osim čelnika Mosta Bože Petrova pristigli su Miroslav Šimić, Ivan Kovačić i Ante Čikotić, no na ulazu nisu davali izjave.

You may also like