Petrov: Ne treba nam takva huškačka retorika

Predsjednik Mosta Božo Petrov u Dubrovniku je komentirao izjave Zorana MIlanovića koje su snimljene na sastanku sa šefovima braniteljskih udruga, a koje su digle buru u cijeloj regiji.

“Za mene je neprihvatljiva huškačka retorika, a ovo što smo vidjeli je huškačka retorika. Ona podiže tenzije, a u Hrvatskoj je potrebno smanjiti tenzije, iz razloga jer ovakva retorika izaziva nestabilnost i dovodi do toga da posljedično utječe na gospodarstvo,izvoz i turizam. Nama treba jedna stabilna retorika i stabilna budućnost.

Nadam se da će doći do toga da će Hrvatska imati jednu stabilnu retoriku. Naravno, ne smije se dogoditi da se ugorze branitelji, ali ovakva retorika, mislim, nije poželjna”, izjavio je Božo Petrov.

Komenirajući sadržaj izjava, Petrov je kazao da se djelomično slaže s onim što je Milanović rekao jer Hrvatska treba zauzeti čvrst stav. “Potrebno je da susjedi, posebno Srbija, uz ovoliki broj prosvjednih nota i sa svojim Zakonom o regionalnoj jurisdikciji, za koji mislim da nikako ne može proći, treba imati jasan stav. Ali, ponavljam, način na koji se to dalo nije korektan, tako se dižu tenzije. S obzirom na note koliko ste ih dobili u zadnjih mjesec dana, to je nešto definitivno što treba smanjiti”, kazao je Petrov, a prenio N1.

You may also like