Petrov: Mostovi ministri danas će podnijeti ostavke

Predsjednik Sabora i Mosta Božo Petrov izjavio je u petak kako će potpredsjednik Vlade Ivan Kovačič i ostali ministri iz njegove stranke danas podnijeti ostavke.

“Mi više nismo dio ove vlade i ovim potezom pokazujemo da nam njje stalo do fotelja kao ni prošle godine kada je HDZ rušio svoju vladu, nego pokazujemo da nam je stalo do hrvatskog Ustava. Pa kad se već predsjednik Vlade ne drži niti Ustava niti demokratskih vrijednosti niti parlamentarne demokracije, mi ovim potezom spriečavamo ustavnu krizu koju je proizveo Andrej Plenković i pokazujemo odgovornost prema hrvatskim građanima”, rekao je Petrov novinarima u Saboru.

Premijer Andrej Plenković je, rekao je Petrov, smjenjivanjem ministara srušio Vladu i rekao da ima novu saborsku većinu. “Ja pozivam Andreja Plenkovića da dokaže da to nije laž. Inače će biti kriv za političku krizu, za nestabilnost u državi i za nove izbore”, rekao je.

Most će se, kaže, uvijek boriti protiv kriminala koji se odvija u Agrokoru a koji, tvrdi, ovom potezom štite i Andrej Plenković i Zdravko Marić.

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Sabora uzvratio je da će, u trenutku kada dođu potpisi, zahtjev za tom točkom uvrstiti u dnevni red. “Nećemo se igrati kao što se HDZ pokušavao igrati prošle godine kada je pokušavao izbjeći točku s opozivom gospodina (Tomislava) Karamarka. Ići će po dnevnom redu i prvo što će se raspraviti, raspravit će se točka o opozivu ministra financija. Time će se dokazati što je i tko je srušio ovu vladu i što je afera Agrokor”, naglasio je.

Točku o vlastitoj smjeni raspravit će, kaže, odmah idući dan “ukoliko ta točka uopće dođe”.

“HDZ može očekivati što god hoće, ja neću dopustiti igre. Mi nećemo ništa drugo raditi osim držati se pravila i redoslijeda. Dakle, ako je prvo došla točka s opozivom ministra financija onda će se ta točka prva i održati, a odmah nakon toga, ako dođu potpisi za opoziv mene kao predsjednika Sabora vrlo rado ćemo udovoljiti tom zahtjevu i odmah sljedeći dan će biti i ta točka na dnevnom redu”, pojasnio je.

Poručio je i kako Most ne čuva svoje pozicije no žele raspraviti i pokazati tko i zbog čega je srušio vladu i na koji način se odvila afera u Agrokoru.

Nedugo prije izjave Bože Petrova da će svi Mostovi ministri dati ostavke, neki mediji su objavili neslužbenu informaciju da je Vlada održala telefonsku sjednicu na kojoj je premijer Plenković smijenio potpredsjednika Vlade Ivana Kovačića i sve Mostove državne tajnike.

You may also like