Petrov: Karamarkova ostavka došla prekasno

Potpredsjednik tehničke Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov u utorak je u povodu ostavke Tomislava Karamarka na mjesto šefa HDZ-a ustvrdio da je došla prekasno te dodao da “jedan čovjek ne čini stranku” ocjenivši da su i SDP-u i HDZ-u potrebne “strukturne promjene”.

“Jedan čovjek ne čini stranku’, rekao je Petrov novinarima ispred Banskih dvora upitan za komentar Karamarkove ostavke te ocijenio da je bila očekivana. “Nažalost, došla je prekasno’, dodao je. U pogledu eventualne buduće suradnje Mosta i HDZ-a odgovara kako je nepotrebno govoriti o bilo kakvoj suradnji s bilo kim “jer slijede izbori”. “Po meni, jedan čovjek ne čini stranku. Rekao bih da i SDP-u i HDZ-u trebaju stvarno strukturne promjene, i to ne samo jedne osobe nego svih onih koji su odlučivali u zadnjih 20 godina”, smatra Petrov.

Nije htio govoriti o tome tko bi trebao biti na čelu HDZ-a. “To su procesi unutar druge stranke na koje ja nemam pravo utjecati. Trebalo bi se samo postaviti pitanje što bi građanima Hrvatske bilo poželjno ili dobro. Treba li nam demokratski SDP i demokratski HDZ, to je pravo pitanje. A mislim da članovi drugih stranaka nemaju pravo utjecati na procese i odabir njihovih članova”, ustvrdio je.

You may also like